Idag är första kvällen sedan jag blev gravid som jag inte mår illa. Jippy – vilken lycka! 🙂 Det vet alla ni andra som också har varit utsatt för illamåendetortyren – det är helt obeskrivbart jobbigt. Jag fick Lergigan Comp utskrivet som lindrade det värsta, men tyvärr kunde jag inte fortsätta ta dem eftersom jag fick rejäl hjärtklappning. Men nu till middagstipset! Eftersom jag har lågt järnvärde köpte sambon hem, förutom rött kött, massvis med fryst spenat. Idag gjorde jag spenatlasagne på en höft. Hittade ett gammalt recept där jag inte skrivet ner mängderna. Inte så smart, men det gick ändå.
Detta behövs: färsk lasagne, halv påse fryst spenat, philadelphiaost i smaken vitlök & örter, krossade tomater, lök, honung, vitlöksklyftor, salt och peppar.
Tomatsåsen: Jag kokar tomaterna med lök och kryddar med honung, svartpeppar, salt och pressad vitlök.
Spenatröran: Medan tomatsåsen kokar tinar jag spenaten i en panna med lite vatten och smör och kryddar med vitlök, salt, vitpeppar och honung. Jag tar av från plattan och rör ner philadelphiaosten.
Lasagnen: Lasagnen klipper jag i lagom långa bitar, lägger i spenatfyllningen och sedan rullar jag ihop dem och lägger dem med skarven nedåt i formen som grundats med halva mängden tomatsås. Därefter häller jag över resten av tomatsåsen och låter det stå i ugnen, 200ºC i ca 20 minuter.
Smaklig spis!