Test av jackor från Barbour

Nu har jag äntligen hunnit testa jackorna från Barbour. Jag beställde tre jackor för cirka en vecka sedan då jag behöver en ny vinterjacka. Min gamla vinterjacka, den på bilden här ovan, är inlämnad för kemtvätt och byte av dragkedja. Den kommer jag förmodligen att använda när jag inte behöver vara så aktsam om kläderna.

Den är utan tvekan min bästa vinterjacka någonsin; bra färg, varm, skön och lagom lång. Just därför startar jag med att testa tre jackor från Barbour för att kunna hitta en värdig ersättare.

 

Detta är jacka nummer 1. Den är grön (moto green heter färgen), quiltad och lagom lång, men jag skulle inte vilja kalla den för vinterjacka. Snarare höstjacka.

 

Så här ser den ut på mig. Av dessa tre jackorna är denna min favorit rent designmässigt. Färgen är väl OK, men jag hade nog föredragit olivgrönt eller brunt. Men den kommer inte att funka som vinterjacka. Funderar dock att behålla den som varm höstjacka.

 

Detta är en guldig dunjacka från Barbour som är nättare och kortare i modellen. Lite för bronsig i färgen och kanske för kort, men den värmer helt klart med dunfyllningen.

 

 

Så här ser den ut på mig. Inte en jackmodell som kanske lyfter mig, men den är jätteskön och tunn och samtidigt värmande.

 

Här är jacka nummer 3 som väl är den som mest påminner om min nuvarande vinterjacka. Den är grön i färgen (moto green) precis som jacka nummer 1. Den är lagom lång i modellen och värmer fint med dunfyllningen.

 

Jag testar både med och utan bältet som medföljer, och tycker den funkar även utan bälte. Färgen hade gärna fått vara olivgrön eller brun, och så hade jag föredragit om dragkedjan inte hade synts.

Måste fundera över hur jag ska göra. Avsluta jakten på ny vinterjacka eller testa fler – vad tycker du?

4 Comments

 1. Anna-Karin
  19 October 2019 / 22:19

  Testa fler eftersom du inte verkar supernöjd, då de ändå kostar en del.

 2. Caroline
  19 October 2019 / 22:52

  Ja, det var svårt! Men jag hade nog väntat tills jag hittade en som jag var helt nöjd med.

 3. Ulrica
  20 October 2019 / 18:43

  Jag skulle också säga testa fler. Jag har en parkas från Engelsons

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.