Sent middagstips!

Idag är första kvällen sedan jag blev gravid som jag inte mår illa. Jippy – vilken lycka! 🙂 Det vet alla ni andra som också har varit utsatt för illamåendetortyren – det är helt obeskrivbart jobbigt. Jag fick Lergigan Comp utskrivet som lindrade det värsta, men tyvärr kunde jag inte fortsätta ta dem eftersom jag fick rejäl hjärtklappning. Men nu till middagstipset! Eftersom jag har lågt järnvärde köpte sambon hem, förutom rött kött, massvis med fryst spenat. Idag gjorde jag spenatlasagne på en höft. Hittade ett gammalt recept där jag inte skrivet ner mängderna. Inte så smart, men det gick ändå.

Detta behövs: färsk lasagne, halv påse fryst spenat, philadelphiaost i smaken vitlök & örter, krossade tomater, lök, honung, vitlöksklyftor, salt och peppar.

Tomatsåsen: Jag kokar tomaterna med lök och kryddar med honung, svartpeppar, salt och pressad vitlök.

Spenatröran: Medan tomatsåsen kokar tinar jag spenaten i en panna med lite vatten och smör och kryddar med vitlök, salt, vitpeppar och honung. Jag tar av från plattan och rör ner philadelphiaosten.

Lasagnen: Lasagnen klipper jag i lagom långa bitar, lägger i spenatfyllningen och sedan rullar jag ihop dem och lägger dem med skarven nedåt i formen som grundats med halva mängden tomatsås. Därefter häller jag över resten av tomatsåsen och låter det stå i ugnen, 200ºC i ca 20 minuter.

Smaklig spis!

Leave a comment

 1. 29 December 2010 / 05:53

  Gratulerar till graviditeten 🙂

  Du kan ta blutsaft för ditt låga järnvärde, Du slipper problemen med magen som järntabletterna kan ställa till + att där e många vitaminer och mineraler i blutsaften som du behöver..

  Lycka till

  • Käthe Nilsson
   29 December 2010 / 09:13

   Monica, tack! 🙂 Jag fråga barnmorskan om Blutsaft gick bra men hon sa tyvärr att jag behöver mer järn än så. 🙁

 2. 29 December 2010 / 06:57

  Mmm,vad gott måste provas!Skönt att du mår lite bättre!kramar Diana

  • Käthe Nilsson
   29 December 2010 / 09:13

   Diana, kram! 🙂

 3. Bina
  29 December 2010 / 13:15

  Mitt järnvärde har varit nära anemiskt vid båda graviditeterna. Detta trots järntabletter, järnrik kost och att (nästan) all mat lagades i gjutjärnsgryta. Tillskott med B12 hjälpte.

  • Käthe Nilsson
   29 December 2010 / 15:12

   Bina, tack för tipset! Jag äter starka folsyratabletter, ska se om de innehåller B12 också.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.