Nu blir det middagstips och detta inlägg kommer att handla om kalkon. Jag tycker att kalkon är ett utmärkt alternativ till kyckling. Ikväll ska vi ha helstekt kalkonfilé med klyftpotatis, och det var så jag kom på att jag ville göra detta inlägg som samlar mina kalkonrecept. Hoppas du hittar något passande för dig. 🙂
Ovan helstekt kalkonfilé med timjan på en bädd av äpplen och lök. På skyn görs en sås med grädde, äppelcider, timjan, japansk soja, kycklingfond och vetemjöl. Läs receptet/inlägget här.
Det är också gott att använda tunna skivor av kalkon och panera dessa med dijonsenap, mandelmjöl och parmesan. Läs receptet/inlägget här.
En annan variant är att servera kalkon med rödkålssallad, rostade pumpafrön och avokado. Läs receptet/inlägget här.
Jag gillar också kalkon (helstekt eller i skivor) med ugnsbakad blomkål och creme fraiche smaksatt med vin och örter. Läs receptet/inlägget här.
I julas gjorde jag kalkonfilé med brunsås och brysselkål. Läs receptet/inlägget här.
Kalkon är också god, varm eller kall, i sallad. Här med sparris och ugnsbakade tomater. Läs receptet/inlägget här.