ANNONS:

Kalkon med äpple och björnbärsmarängsviss

kalkon2

Idag valde jag att göra en enkel kalkonstek som söndagsmiddag. Jag la tunt skivat äpple och rödlök i botten på en form och därefter la jag på en kalkonfilé som brynts i stekpanna. I stekpannan vispade jag ihop en sås av steksky, vatten, grädde, timjan, kycklingfond, soja, salt och peppar. Såsen hälldes över formen och sedan fick alltsammans tillbringa 10-15 min i ugnen. En ugnstemperatur på 175-225 °C kan vara lagom beroende på ugn. Jag serverade med kokt potatis, svartvinbärsgelé och kokt broccoli.

bjornbar

Sedan skulle jag ha kunnat haft den här marängsvissen med björnbär från trädgården som dessert men den är faktiskt från igår. Eftersom jag inte är så förtjust i banan skulle jag vilja uppmana alla att använda andra frukter och bär ibland. 😉

Om marängerna är hemmagjorda? Jajamän, då bör de vara tycker jag! Smidigt att ha i frysen. Mina var toppade med lite strössel eftersom de var bakade inför ett barnkalas.

4 Comments

 1. Eva
  27 September 2015 / 19:40

  Så gott det ser ut med kalkon. Och så enkelt .Det ska jag absolut göra .

  • 29 September 2015 / 23:24

   Ett fint alternativ till kyckling tycker jag.

 2. Anna
  28 September 2015 / 09:57

  Ser jättegott ut! Måste provas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.