Enkel lunch/middag: Kalkonfilé och ugnsrostad blomkål med örtkräm

Är det fler som kämpar i köket och försöker komma på enkla och goda rätter så att man hinner fler saker än att laga mat? Till exempel reafynda. 😉 Jag gillar när det går snabbt och är få ingredienser.

Ikväll ugnsrostade jag skivad blomkål tillsammans med kalkonfilé. Smidigt när det blir klart tillsammans i ugnen i samma form. Jag använde olivolja och kryddade med salt, peppar och örtkrydda. Brynte kalkonfilén snabbt bara och sedan var det bara att vänta på middagen.

När allt vad klart, efter ca 25 minuter i ugnen på 225 °C, toppade jag med färdigköpt creme fraiche som var smaksatt med örter och vitt vin.

Så enkelt – så gott!

Tips! Gott att krydda med chiliflakes och/eller vitlök.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.