ANNONS:

Middagstips! Mandelmjölspanerad kalkonfilé med dijonsenap och timjan

kalkonskivor panerade2Ungefär en gång per vecka äter vi någon kalkonrätt. Idag testade jag tunnskivad kalkonfilé från Ingelstad Kalkon och fick inspiration från Nigella som jag såg göra kycklingschnitzlar igår på TV. Gjorde om det så att receptet passade mig. Hann inte ta någon fin bild på slutresultatet eftersom jag var hungrig. Men det blev jättegott så jag delar med mig av receptet ändå. 🙂 Bilden är på resterna.

kalkonskivor panerade
Du behöver:

tunnskivad kalkonfilé
2 äggulor
dijonsenap, några msk
salt
svartpeppar
timjan

Jag blandar ihop smeten ovan och smetar på 1 dessertsked på  varje sida. Blir mindre kladd än om alla skivor ska doppas. Därefter på med panering bestående av:

2/3 mandelmjöl
1/3 riven parmesan
salt

Stek i stekpanna med smör ett par minuter på varje sida eller in i ugnen och baka i 225°C. Lägg då lite smör över och under varje filé. Klart!

Jag serverade med mycket kokt broccoli, stekta skogschampinjoner och creme fraiche smaksatt med rödlök och timjan (färdig produkt). Lycka till och mums!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.