ANNONS:

Olaplex en vecka efter – frissig biverkning

olaplexbehandling
För en vecka sedan skrev jag om Olaplex-behandlingen jag gjorde hos frisör i samband med slingning av min utväxt.Just då var jag mycket nöjd! Du kan läsa mitt inlägg här. Eftersom Olaplex är ett nytt fenomen som lovordas precis överallt tycker jag det är viktigt att också belysa eventuella nackdelar och biverkningar med Olaplex-behandling.

Efter min första och andra hårtvätt hemma märkte jag att ythåret var väldigt frissigt, ungefär som när jag slingade håret för första gången för 12 år sedan. Då använde frisören en ganska kraftfull blekning (hög procent väteperoxid) vilket resulterade i ett ytfrissigt hår. Jag fick genomgående använda serien sleek-look från Matrix för att tämja det. Mitt hår måste behandlas varsamt med inte för stark blekning.

Efter Olaplex-behandlingen har jag fått exakt samma problem som jag hade då. Håret känns faktiskt friskare när det är blött men när det torkat (såväl självtork som rakföning) är det yvigt och frissigt. Så jäkla trist.

ANNONS:

När man använder Olaplex vid blekning måste man öka halten väteperoxid (oxidationsmedel) för att få samma effekt, och jag funderar på om det är detta mitt hår inte klarar av. Å andra sidan trodde jag att Olaplex dämpade oxidationen på någon vänster.

Olaplex går också ut med att bindningarna vid Olaplex-behandling blir starkare än “originalet” vilket nu efteråt faktiskt känns lite skrämmande. Det finns alltså inget sätt att ångra denna behandling? Å andra sidan ska hemmabehandlingen användas en gång per vecka, vilket känns omvänt – så mycket nya trasiga bindningar kan väl inte uppstå på bara en vecka om man inte gör något drastiskt med håret?

När jag googlar på negativa effekter kan jag läsa att vissa färger och blekningar inte alls fungerar bra ihop med Olaplex. Aveda Color ska t. ex. inte funka så bra tillsammans med Olaplex.

Eftersom jag inte har gjort en vetenskaplig undersökning kan jag inte med 100% säkerhet säga att Olaplex har orsakat detta, men jag kommer inte på vad annars som kan ha orsakat mitt nya friss. Jag tycker också att du ska våga prova Olaplex om du tror det kan hjälpa och fungera för just ditt hår, men ha gärna detta jag skrivit i baktanken.

Dela gärna mitt inlägg om du vill ge andra en mer nyanserad bild av Olaplex.

50 Comments

 1. 12 June 2015 / 08:49

  Jag sprang ju iväg och köpte hemmabehandlingen och fick ett positivt resultat. Mitt färgade hår är mycket mjukare, glansigare och lockarna/vågarna fick mer stuns och håller sig bättre. Men då var mina bindningar väldigt trasiga och behövde desperat hjälp.

  Produkten är ju verkligen superhypad så det är intressant att även få ta del av biverkningar. Hoppas att det är övergående så att du slipper frisset!

  • 14 June 2015 / 01:16

   Vad bra att det funkade för dig. Det verkar ju funka på de allra, allra flesta. 🙂

 2. Emelie
  16 July 2015 / 08:22

  Det funkade inte på mig heller, fick samma resultat som du. Fint i några dagar sen väldigt frissigt o ser ut som innan behandlingen 🙂

  • Käthe Nilsson
   Author
   16 July 2015 / 11:49

   Trist att höra! Representanter från Olaplex kontaktade mig eftersom de läste vad som hänt, men de anser inte att Olaplex är anledningen till detta, tyvärr. Jag hade hoppats att de åtminstone skulle erbjuda inpackning och klippning som plåster på såren så jag kan få fason på håret. Ångrar mig att jag gick på detta – håret var i bra skick innan.

   • Emelie
    16 July 2015 / 12:37

    Klart det är Olaplex som är orsaken det är det enda nytt som jag testat på håret. Men det är klart att det är lättare att säga så än att ta o kolla upp Olaplex nackdelar. Ångrar också att jag testade Olaplex för nu är håret inge kul alls. Får bli uppsatt hela semestern!!

 3. 19 July 2015 / 21:57

  Du kan inte reklamera hos din frisör? Man har rätt att reklamera precis som allt annat. Tråkigt att de försöker skylla ifrån sig.

  • 19 July 2015 / 23:31

   Jag känner att min frisör inte heller kan hjälpa det. Den här behandlingen är ny för alla.

  • Emelie
   24 July 2015 / 15:39

   Jo jag pratade med min frisör som givetvis blev ledsen o ville ordna det. Skrev även till Olaplex o fick svar att det var frisörens fel som inte kunde ordentligt ! Blev riktigt irriterad över Olaplex bemötande o att de bara skyller ifrån sig. Min frisör var supernoga o så mån att det skulle bli bra !
   Mitt hår är fortfarande inge kul , frissigt o ser väldigt sliter o trist ut. Snacka om falsk reklam ! 🙁

   • 24 July 2015 / 22:09

    Ja, riktigt tråkigt. De borde vara intresserade av att förbättra sin produkt och få nöjda kunder. Bra att din frisör ville hjälpa till att fixa det. Låter trisst att du fick tvärtom resultat 🙁

 4. Cecilia
  24 July 2015 / 13:49

  Fick samma resultat som du. Inte alls roligt. Får bli uppsatt hår nu. Nej ingen mer olaplex för mig heller. Känns strävt,torrt och toppar som står åt alla håll. Jag klippte även en rejäl bit. Som tur var hade inte frissan hemmabehandlingen att sälja så mitt hår har iaf sluppit den.

 5. Sandra
  23 September 2015 / 11:54

  Jag har varit på Storklipparna på Storgatan 8 dom tjejerna (Maria eller Felicia ) är grymma och använder låga % väte och är väldigt försiktiga och vill hårets och kundens bästa!

   • Katarina
    19 October 2015 / 13:10

    Har fått samma frissiga effekt som många av er andra. Hur behandlar ni ert hår nu?

    • Emelie
     19 October 2015 / 13:26

     Ibörjan körde jag mkt leave in typ Unique One.
     Har läst på mycket nu om Olaplex o det kommer jag aldrig använda i mitt hår igen. Tydligen så kan vissa schampoo o balsam i kombination med olaplex göra håret frissigt eller blev verkan av olaplex sämre eller nåt sånt. Har dock fått nys om ett annat liknande system som ska funka med alla schampo o balsam billiga som dyra. Det heter Procortex (svenskt) ska testa det i början av november så jag hoppas hoppas att det ska göra mitt hår bättre.

     • katarina
      20 October 2015 / 17:50

      skall kolla det nu med en gg. Tack för tipset.

     • 23 October 2015 / 08:36

      Berätta gärna hur det går med Procortex. Jag vågar inte testa mer just nu.

      • Emelie
       23 October 2015 / 12:05

       Jepp, det ska jag göra , ska dit om 1,5 veckor !

       • Katarina
        23 October 2015 / 15:35

        Var hittar du den? Ringt runt men ingen har den! !!!!!

        • Emelie
         23 October 2015 / 17:28

         Hittade den på nätet . Sök på procortexx o se deras återförsäljare .

         • Emelie
          24 November 2015 / 12:57

          Jag testade med Procortex som skulle vara nåt liknande som olaplex fast då svensktillverkat o nyare än Olaplex. Har nu gått 4 veckor sen jag gjorde behandlingen o ingen frissighet längre 🙂 Håret ser jättefint ut trots färgning mm.
          Så denna behandling fungerade helt klart bättre på mitt hår än vad Olaplex gjorde

          • 27 November 2015 / 10:52

           Tack för tipset! 🙂

    • 23 October 2015 / 08:37

     Jag är extra noga med återfuktande och oljiga inpackningar och balsam. Toning tycker jag hjälpte att dämpa frisset ganska bra.

 6. Ulrica
  2 January 2016 / 11:30

  Hej! Jag jobbar som frisör och har stött på väldigt många kunder som kommer till mig med trasiga hår efter blekning med just Olaplex. Jag har själv aldrig köpt in denna produkt och därmed aldrig provat den. Jag kan tänka mig att produkten lurar frisören att tro att håret klarar mer än det egentligen gör. Jag har jobbat i över 22år och specialutbildat mig i hårkemi. Det ända som jag vet funkar, det är att vara varsam med blekning av alla de slag. Vill du ha ett friskare hår så kan jag rekommendera Joico K-Pak dom har en salongsbehandling som heter Hair Repair System. Deras inpackning Deep Penetrating Reconstructor har vunnit StyleChoiceAward flera, flera år i rad för världens bästa återuppbyggande inpackning. Bästa Hälsningar Ulrica på Klippoteket Miró

 7. Elin
  17 January 2016 / 15:18

  Här kommer en till som har samma upplevelse av Olaplex.
  Jag använder hemmabehandlingen en gång i veckan sedan strax innan jul med inrådan från frisör. Första gången tyckte jag det var superbra, men då hade jag använt silverschampo ganska mycket under hösten för att jag inte hade haft möjlighet att besöka frisören tidigare än tänkt och ville behålla så mycket av den kalla nyansen som möjligt.
  Vid återbesök sade frisören att hon såg en skillnad i ‘styrkan’ på håret, men jag uttryckte att jag inte tyckte att det blivit så fint på ytan, utan jag kände precis som du skriver att det har blivit “frissigt” och torrare. Men på inrådan har jag fortsatt en gång i veckan, senast igår kväll.
  Men nej, det känns inte alls som det blir glansigare eller dylikt alls, snarare tvärtom. Jag får använda hårolja för att det inte ska bli så väldigt frissigt.
  Så jag känner mig kluven till huruvida jag ska fortsätta eller ej. Det är ju dessutom rätt dyrt.

 8. Najjan
  27 January 2016 / 01:20

  Hej! Ännu en som fått frissigt hår av Olaplex här. Jag gjorde min första behandling igår kväll och lät det vara över natten. Som frisören sa ovh som det står på “lappen” man får till så ska man tvätta håret innan man gör hemmabehandlingen och det gjorde jag också. Men när jag skulle skölja ur det i morse så kändes det strävare än någonsin. Jag har afro blandat med nordiskt hår så det är lite strävt vanligtvis, men det här är ju ett skämt. Känns så tråkigt eftersom jag verkligen trodde på den behandling. Dock tänker jag inte ge upp utan jag tänker prova olika sätt tills flaskan är slut. Så jag kommer återkomma om det blir bättre, och vad Jag gjort sådant fall. Jag hittade nämligen en blogg där en tjej skriver att man INTE ska tvätta med schampo innan.. Vilket säger emot vad det står på flaskan. Men det fungerade för henne så jag tänker prova nästa gång det är dags.

  • 2 February 2016 / 21:19

   Mitt tips är att sluta omedelbart och börja använda vanliga inpackningar istället. Jag upplevde att det blev bättre när Olaplex “släppte” från håret.

 9. Ida G
  9 March 2016 / 09:44

  Gjorde olaplex behandling hos frisör när jag blekte håret och den sista delen satte hon i efter hon färga (med sasson färg) mitt hår. Håret kändes jättebra efter behandlingen tills jag tvättade håret. Då blev det jätte tovigt (har aldrig haft det problemet) och det klumpade ihop sig i buntar vilket jag aldrig heller haft problem med.. Köpte med oljan som hör till behandlingen som man ska använda hemma, samma sak är det där att så länge jag använt den och inte tvättat håret så är det jättebra men så fort jag tvättat håret blir det tovigt och ihop klumpat…

  • Mimmi
   29 May 2016 / 23:00

   Min frisör satte i Olaplex när jag ljustonade det och från början kändes håret friskare än vad det normalt gör när man ljusat upp det men nu efter två-tre månader är det så otroligt torrt och sprött. Känner mig orolig för hur det kommer att se ut efter en sommar med sol, hav och klorbad i pool. Jag kände mig väldigt skeptisk när jag hörde talas om produkten men eftersom min frisör var så positiv tänkte jag att hon som jobbar med hår varje dag borde rimligen ha större koll än jag, som bara går till frissan max fyra gånger per år. Det som kommer att hända nu är att jag måste klippa av det rejält. Kommer varna alla för denna produkt!

 10. Sabina
  7 June 2016 / 13:25

  Hej!
  Jag har använt olaplex två ggr vid blekning av slingor. Har även gjort hemmabehandlingen ca 1gång i veckan däremellan. Jag upplever precis som en del andra att håret blir torrt och frissigt. Samma dag jag gör behandlingen känns det bra men sen känns det väldigt frissigt. Tycker att det känns på håret som att det skulle vara för hårt blekt.

 11. Carolin
  12 August 2016 / 15:21

  Hej,

  Jag hittade hit efter att ha gått till frisören och gjort enbart en Olaplexbehandling, jag var jättenöjd, håret var så glansigt och fint! Sen fortsatte jag med hemmabehandlingen i ett par månader och håret blev bara sämre och sämre. Torrt och frissigt och tillslut började till och med gå av! Har flera partier där håret helt enkelt gått av.. Åh vad jag önskar att jag inte “gått på det”, eller åtminstonne slutat på en gång när det blev sämre. Men gjort är gjort och nu är det en lång väg tillbaka för att få håret tillbaka till normalt igen. Bra att du skrev om detta i alla fall, även om jag önskar att jag läst det innan jag gjorde behandlingen.

  • 19 August 2016 / 21:43

   Så himla trist! ;( Tur att hår återhämtar sig så småningom.

 12. Karolina
  5 September 2016 / 00:22

  Min frisör sa att man måste köra oftare . Olaplex fixar hår inuti men återfuktar inte , det är ingen ” inpackning ” eller liknande. Jag fick positiv resultat och vill köpa hela paket och köra en gång i veckan i hela månad , sen bara en gång i månaden . Jag har blekt mitt hår själv hemma och blev katastrof , gul och sliten . Frisör har blekt med Olaplex igen och tappade ingen hårstrå alls. Styling , plattång osv. Skadar hår ordentligt

  • 8 September 2016 / 23:26

   Toppen att det funkar på dig. Verkar funka på de flesta!

   • Linda
    10 June 2017 / 14:50

    Mitt hår mådde bäst som brunt så fick jag förr
    Mig blondera det hela håret brändes sönder så fick klippa till axlarna. Men var innan jag viste om Olaplex men nu börjar håret växa igen. Dock om man använder Olaplex o färgar håret om det redan e skadat så hjälper ej Olaplex för håret går tillbaka lika fort igen till skadar beror även på hur pass skadat mina toppar e jätte torra o kan lätt gå av men om jag använder Olaplex samt mkt i packning o keratin shampo o balsam från lyko så blir håret som nytt igen. Jag tror av egen erfarenhet att vi mixar för mkt med håret hemma därför förstör vi det. Jag tänker aldrig färga håret själv igen. Just nu vill jag bara det ska bli december för då e håret iaf till armhålan ❤️O till nästa sommar långt igen.

 13. Caroline Edgren
  30 September 2016 / 23:14

  Blev nyfiken.. jag fick höra från min frisör att det är viktigt att man använder en återfuktad hårinpackning efter hemma behandling av olaplex. Gjorde du de?

  • 3 October 2016 / 13:21

   Ja många frisörer är upplärda av Olaplex förstås och jag använder extra mycket masker både med fukt och oljor. Inget hjälpte. Det blev bättre när Olaplex gick ur håret och det växte ut en bit.

 14. Louise
  22 October 2016 / 08:57

  Känner med er allihop som fått en dålig upplevelse av olaplex. Jag gick oxå på det här med behandlingen när ja blekte håret (hos frisör). Efter det är håret inte sig likt. Frissigare än någonsin och tovigt likt många andra här i kommentarsfältet. Jag längtar tills håret växer ut så det blir fräscht igen!:)

 15. Mauline Jacobsson
  9 December 2016 / 11:31

  Jag har självlockigt hår och efter Opalexbehandling ökade frizzigheten direkt. Jag är även användare av Avedas orodukter och kombinationen av detta blev inget lyckat resultat.
  V/ maui

   • Linda
    10 June 2017 / 14:53

    Jag har aldrig gjort behandlingen på frisören men Olaplex NO 3 e bättre den rekommenderar jag men inte om man ska blondera håret endast om det e brunt

    • 13 June 2017 / 09:32

     OK, men jag anser att Olaplex inte passar alla hår.

 16. Linda
  26 August 2017 / 18:16

  Det här hände mig med. Frisören skyller på blekning men håret blev knappt ljusare (!). Aldrig varit med om liknande trots slitage med blekningar och dylikt. Nu är mitt hår sådär ytfrissigt hela vägen upp och känner mig så ledsen efter att ha sparat ut mitt hår i 5 år och varit så försiktig. Hur tämjer du frisset som är utanpå?

  • 30 August 2017 / 20:32

   Gör mycket inpackningar och låt det växa ut lite nytt friskt hår, så känns det bättre efter några månader. Spray i hårborste och borsta dem tillrätta hjälpte mig lite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.