ANNONS:

Resultat efter Olaplex hemmabehandling

olaplexhemmabahndling
Foto: Fortfarande lite frissigt trots rakföning med fönlotion och serum. Tog bild direkt efter så att inte fukten i luften har  hunnit påverka frissigheten.

En annan representant från Olaplex har kontaktat mig och rekommenderade mig att göra hemmabehandlingen. Även om det tog emot efter mina tidigare upplevelser av Olaplex, valde jag att testa, för att liksom fullfölja behandlingen och få ett bättre hår.

Jag använde Olaplex No. 3 hemmabehandling och lät den verka i handdukstorrt ej schamponerat hår i över en timme. Vågade inte ha det i längre. Därefter schamponerade jag två gånger och avslutade med en riktig krämig hårinpackning som både ger fukt och innehåller oljor. Den inpackningen fick också verka i en timme.

Så länge håret är blött känns det riktigt bra, ungefär som glatt (halt) syntethår på dockor, om du förstår? Men så fort det börjar torka börjar det frissa till sig allt mer. Efter hemmabehandlingen har det blivit värre igen så nu slänger jag produkten.

I nästa vecka ska jag till frisören och då blir det slingning av botten utan Olaplex i min vanliga väteperoxidhalt, salongsinpackning från Redken och som avslutning en nyansering/toning eftersom det funkar väldigt bra för att dämpa ner friss. Jag kommer att kapa en rejäl bit av håret också.

Nytt och fräscht ska det bli! 🙂

29 Comments

 1. 8 August 2015 / 16:47

  Härligt med en behandling! 🙂 Hoppas du får en fin lördag! Kram!

  • 10 August 2015 / 08:46

   Blev en jättebra lördag. Hoppas din också var fin. Kram!

 2. Loo
  8 August 2015 / 18:20

  Så tråkigt att det inte blev bra. Är tacksam för din ärlighet så vi andra slipper få tråkiga resultat, tack!!!

  • 10 August 2015 / 08:46

   Tack, jag försöker vara extremt ärlig när jag recenserar.

  • 10 August 2015 / 08:45

   Ja lite trist. Jag har fått kontakt med fler som fått samma resultat som jag så jag är inte ensam i alla fall. 🙂

 3. b-m
  9 August 2015 / 22:26

  Olaplex funkar kanon åt mitt hår, men tror att jag har grövre hår än du (om det nu spelar roll) . Har gjort den två ggr på salong och använder hemmabehandlingen då jag kommer ihåg.

  • 10 August 2015 / 08:43

   Jag har också funderat på om det kan bero på att jag har tunna hårstrån.

 4. 30 August 2015 / 19:00

  hejsan!
  Jag jobbar med olaplex i behandlingar och har varit engagerad frisör sedan 2010.
  Efter att ha läst ditt inlägg kan jag ge dig lite tips som faktiskt är på riktigt.
  Dels kan ditt hår kännas torrare efter olaplexbehandlingen för att du faktiskt gjort rent ditt hår på riktigt för första gången. Känslan innan kan ha varit “fake” för det varit fullt med silikoner och andra kosmetiska ämnen (sådant tvättas inte bort med endast shampoo) känslan du får är alltså hur ditt hår är på rikitgt, olaplex stärker hårets svavelbryggor och det gör att håret blir starkare, alltså mer motståndskraftigt. På vissa hår blir det alltså hårdare dvs frissigare i svenska 😉

  Tips på hur du använder inpackning är att alltid alltid avsluta med balsam ( det kanske du gör, men det stod inte med i inlägget) inpackning går in i håret med exempelvis fukt eller proteiner men det stänger inte hårstrået, för det behövs balsam. Håret kan alltså kännas frissigare om du glömmer balsam.

  Redkens salongsinpackning är en ren silikonprodukt, första ingridienserna i de inpackningarna är tre olika silikoner. Vilket betyder att produkter ger ett enormt kosmetiskt direktverkande resultat men ger ingen som helst verkan på sikt!
  – det är inte fel, men det finns produkter som faktiskt ger resultat på sikt på riktigt.
  Mitt motto är att gör det bästa utav vad du har för hår!

  / en Hårolog i Katrinheholm salong heaven or hell Zabina

  • 30 August 2015 / 19:28

   Tack så mycket för ditt svar! Jag har insett att Olaplex inte passar för mitt hår – att det bildas nya, snygga disulfidbryggor gör bara mitt annars mjuka hår mer hårt och frissigt (som du säger), och om jag ska vara ärlig struntar jag blankt i hur mycket eller lite svavelbryggor mitt hår har, jag vill att det ska SE friskt ut. 🙂 Jag tycker silikoner är fantastiskt (om de är säkra). Det är synd att företaget/återförsäljaren bakom Olaplex inte är tydligare med att informera om detta och att deras kundservice bara går ut på att berätta hur fantastisk produkten är för miljontals användare.

   • Zabina
    31 August 2015 / 07:42

    Problemet ligger dock inte huruvida olaplex informerar utan frisören bakom stolen sol använder den kemiska behandlingen som faktiskt olaplex är! Desto bättre kunskap din frisör har desto bättre hår kommer du få! 🙂

    • 31 August 2015 / 08:09

     De frisörer jag går till är mycket duktiga, så problemet ligger inte där.

     Citat från Olaplex hemsida:

     FUNGERAR PÅ ALLA HÅR
     “Olaplex är testat på praktiskt taget alla hårtyper med goda resultat. Asiatisk, Europeisk (Västerländskt), Afro, Sturkturskadat; kemiskt processat samt obehandlat Hår.”

     Ännu ett citat:

     “Inte ens en enda negativ incident har rapporterats!”

     Det är ju direkta felaktigheter. Och jag är inte den enda som har fått detta problem, det är fler.

     Mitt hår var bra INNAN Olaplex. 🙂

    • 31 August 2015 / 08:17

     Och förresten, på din blogg http://zabinas.se/ skrev du i april i år:

     “Jag kan varmt rekomendera ALLA att göra detta”.

     Det stämmer alltså inte längre?

     • Caroline Jäderblom
      31 August 2015 / 10:41

      Hej Käthe. Först är det otroligt tråkigt att du inte är nöjd med Olaplex. Det finns i dag över 3000 frisörer i Sverige som tycker detta är det bästa som hänt dom sen hårfärgens uppkomst och dessutom miljoner nöjda användare av Nr 3 i världen. Det finns två orsaker till missnöje. Det ena är när frisören missuppfattat hur man använder Olaplex och det andra är när man inte följer anvisningarna. Jag skrev till dig i början av Juli och där mina anvisningar till dig var tydliga om att du skulle applicera Nr 3 på nytvättat hår. Jag ser här i ditt inlägg att så var inte fallet när du gjorde din hemmabehandling.. Det gör en väsentlig skillnad om håret är fyllt av silikoner eller inte. Olaplex har tagits fram av 2 av USA´s främsta forskare, Dr Craig Hawker och Dr Eric Pressly. Det är första gången några så kompetenta forskare har tagit fram en produkt för håret. För mig som frisör och dessutom Tekniker för Olaplex kan jag inte hylla dom nog för vad dom gjort för min branch. Det är därför väldigt tråkigt att du nu skriver det du skriver och att du sen inte följt mina anvisningar. Du är mer än välkommet att återkoppla om du har fler frågor. MvH Caroline Jäderblom/ Olaplex tekniker.

 5. Anci
  11 September 2015 / 13:56

  Det räcker INTE att du endast tvättar med vatten och sedan har in Olaplex. Du MÅSTE ha en djupgörande shampo för att ta bort alla silikoner osv, annars kommer den inte fästa bra och funkar mindre. Tror nog att där ligger felet, väldigt viktigt att använda rätt för att få resultat. Sedan ska man shamponera och använda balsam.

  • 15 September 2015 / 09:49

   Jag förstår vad du menar, men läs gärna vad som hände efter att jag gjorde behandlingen hos frisör. Felet ligger alltså inte i att jag inte tvättade ut ev. silikoner. Mitt hår har blivit _sämre_ efter både behandlingarna.

   • Anonym
    21 September 2015 / 11:19

    Alltså jag har tillräckligt med problem sedan innan, och det enda som var ganska fint var mitt hår, och nu verkar det helt förstört:( Använde bara olaplex för hemmabruk, och nu verkar massa hårstrån gått sönder och jätte frissigt. Mitt hår kunde vara det tidigare också, men upplever det blivit värre, kan ju ha fel men det är vad jag ser. Det kanske blir bättre om några dar, och jag har kanske inte gjort korrekt? Men har lite panik över detta:( Finns det inget man kan göra om man fått så här? Hade ju tunna och sköra strån innan,,men det var många strån så mitt hår upplevdes som tjockt ändå, nu ser det mer förstört ut. Upplevs lite klistrigt också och då går stråna lättare av på mig, och så där halt och plastigt som på en docka när det är blött. Hade också i hår botten så börjar oroa mig om kroppen tagit upp något då? Och vad det är i denna produkt och hur det påverkar kroppen? Nej inte kul detta panik:(

    • 29 September 2015 / 23:31

     Kämpa på med myket fukt och oljeinpackningar så kommer det att bli en aning bättre. Som tur är växer hår ut, men det är trist att det tar så lång tid.

  • Madeleine
   17 November 2015 / 11:29

   Lite sent in i diskussionen här men har gjort no1,2 på salong och ska nu göra no3 hemma. Blir väldigt fundersam på varför du skriver att man ska tvätta med schampoo innan behandling då alla instruktioner både på burken och om man läser på om oplex säger att man bara ska skölja igenom håret bara?!

   • 21 November 2015 / 19:59

    De har olika instruktioner – enligt dem själva stämmer inte instruktionerna på burken. Det är nog bäst att du frågar dem direkt.

 6. Anna
  28 November 2015 / 22:16

  Mitt hår ser rent förjävligt ut efter olaplex… Känns precis som du sa, som ett dockhår när det är blött… Och när det torkar så är det hopplöst frissigt.. Har hårinpackningar, oljeinpackningar, fuktinpackningar, och inget hjälper…bara att klippa bort allt.. Aldrig mer olaplex i mitt hår, totalt sabb efter det.

 7. johanna
  10 May 2016 / 23:30

  Hej. Lite sen kommentar här. Har också fått halvdant resultat av olaplex no3. Har även jag väldigt tunna hårstrån, men tjockt frissigt hår…och som folk sagt ovan känns det helt galet bra när det är blött…som nylon, men när det torkar blir det torrt som fnöske( dock inte värre än innan.). Använde det på nytvättat hår… Men jag misstänker att det kanske gör nytta även om man inte märker det i början..eftersom det inte är en vanlig inpackning som märks direkt..;D

 8. 1 August 2016 / 16:58

  Jag har tyvärr dålig erfarenhet av Olaplex No3, och har använt den på rätt sätt, men nu efter 2 omgångar av att ha använt den så har mitt hår blivit så frissigt och super sprött som svinto, inte ens när jag bleker mitt hår hemma med blekning från ica affär så ser mitt hår ens ut såhär. så nu har jag varit tvungen att klippa bort 4 cm, och inte ens det gör att mitt hår ser friskt och normalt ut som innan.. så jag är verkligen besviken, jag är ju glad att jag inte har gjort en salongsbehandling med olaplex N01 och N02 heller, då lär det ju ha blivit ännu mer katastrofalt..
  verkligheten brukar ju visa sig till slut, men känns bra att det är fler som har haft samma upplevelse..!

  • 11 August 2016 / 13:45

   Så tråkigt, hoppas det snart bli bättre.

   • Vanessa
    12 September 2016 / 18:36

    Har ditt hår blivit bättre än? Finns det något man kan göra för att få ut Olaplex ur håret? Fungerade nämligen väldigt bra för mig i början, men efter att jag använt produkten hemma varje vecka i två månader så är det torrt och trist, lite “halmliknande”. Hjälp!

    • 13 September 2016 / 16:00

     Ja, efter några månader avtar Olaplex-effekten, sedan blir det bättre och bättre. Att håret växer ut hjälper också till.

 9. Tess
  16 October 2016 / 12:57

  Tyvärr måste jag delta i facket för oss som är missnöjda med Olaplex no.3. Tunna strån som var torra och knastriga innan är nu än torrare och knastrigare. Har följt instruktionerna! Synd, hade hoppats på detta sk mirakelmedel…

  • 18 October 2016 / 14:25

   Mycket tråkigt att höra att du också drabbats. ;(

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.