ANNONS:

Julgodis som går snabbt att göra

julgodis som går snabbt att göra
Jag gillar julgodis som går snabbt att göra och som är gott på riktigt. Tre av mina favoriter är Tinas wienernougat (ingen riktig jul utan det), trillingnöt och klassisk juldoftande knäck. Knäcken får inte bli stenhård men inte heller rinnig i rumstemperatur. Inte helt lätt utan termometer men det går genom att göra kulprovet och observera färgen.

Allmänt sätt är jag inte så förtjust i att använda termometer i köket. Tycker det är lite fusk. Jag använder det aldrig när jag tillagar kött heller. Jag vill inte tappa känslan att veta när det är klart genom att titta och känna på köttbiten. Inte heller när jag friterar använder jag termometer. Termometer är något man använder på labbet. 😉 Kanske en gammal yrkesskada…

Men tillbaka till julgodiset. Jag börjar med knäcken så att den får puttra medan jag gör wienernougaten. Bara att smälta choklad och nougat, blanda i flagad, rostad mandel och sedan in i kylen.

Därefter rostar jag hasselnötterna i den varma ugnen medan jag håller koll på knäcken. Blandar i hasselnötterna i den smälta chokladen och lägger upp dem tre och tre på bakplåtspapper.

Jag har tagit tiden och detta gör du faktiskt under en timme. I det här blogginlägget hittar du recepten.

Hoppas det smakar! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.