Ska testa att sälja barnkläder på Tradera med Sellpy

sellpy traderna sälj
Ungefär en femtedel av klädkammaren är utrymd. Så skönt att vara igång med rensningen. Eftersom det är ganska tidskrävande att sälja på Tradera ska jag/vi testa Sellpy. Har beställt hem tre påsar från dem och ska sedan skicka iväg först en påse för att testa konceptet.

Det oroväckande är att om det inte säljs inom en vecka så slängs eller skänks det bort. Det tycker jag är för kort tid. Det gäller med andra ord att inte skänka för mycket från Acne, Dagmar och andra märken som jag kanske är bättre på att sälja själv. Vi har också många fina barnoveraller i olika storlekar från Polarn O. Pyret, Ticket to Heaven, Molo och andra snitsiga märken. Därför tror jag att jag säljer dessa själv. Men andra kläder från främst Polarn O. Pyret kommer jag sátt skicka iväg för att testa. Värdet på plaggen man skickar måste nämligen vara minst 40-50 kr.

Har du testat Sellpy?

10 Comments

 1. 5 July 2016 / 17:42

  Jag funderade också först på att prova och beställde hem en påse. Men efter att ha läst genom allt tycker jag inte det är särskilt smidigt. Funderar istället på att hänga in alla kläder i ett skåp på “butiksloppis” som öppnat på Toftanäs i Malmö. Vet många som fått sålt mycket och till bra priser där, smidigt och enkelt.

 2. Lillan
  12 September 2016 / 21:26

  Du förlorar pengar och saker på lämna till Sellpy. är de något som anses dåligt i deras ögon hamnar de i återvinning och välgörenhet då drar de av på din vinst ,du kan hamna på 0kr . Och du får ej heller tillbaka dina kläder mm. Varning. De tar betalt för sitt arbete drar av de på din vinst.

 3. 13 September 2016 / 12:31

  Så vad tyckte du om Sellpy? Själv sålt genom dem men kommer inte fortsätta. Dem undervärderar extremt. Bara märkeskläder som är värt skicka in men då kan man ändå sälja själv och få hela kakan själv (saker jag sålt för 75-100kr) värderade dem under 50kr och säljs därför inte. Litar inte på att dem går till välgörenhet.

  • 13 September 2016 / 15:58

   Låter inte alls bra. Min är packad och klar att skicka men jag kanske säljer själv istället…

 4. Titti
  22 November 2016 / 17:23

  Första gången jag lämnade in en påse var helt ok, Fick 170 kr av mer än 700 kr , mycket jag fick betala till välgörenhet mm…
  Jag har ingen upphämtning så jag får kånka påsen till posten.

  Men nu är det nog ! Skickade in två fulla påsar med riktigt fina saker , märkesjeans, smycken mm mm
  Och då får jag meddelande att mycket är smutsigt !!?? Aldrig jag skickar in ngt smutsigt. Smycken skänktes till välgörenhet. Min dotter helt nya Adidas träningsbyxor från Team sportia sa de var oäkta och gav till återvinning, likaså mina nya jeans från Levis med fabriksslitningar, de hade hål på knät och gick till återvinning…. Ifrågasätter starkt vem som sorterar och värderar.
  Min mans väldigt fina knappt använda Boss kostymbyxor sa de var oäkta ! Jag krävde att vissa helt nya saker saker skulle läggas upp. Men Bossbyxorna får jag inget svar på.
  Absolut sista gången !

  • 23 November 2016 / 00:01

   Himla trist! Det kräver ju att de som tar emot sakerna och lägger ut kan sina saker.

 5. Cilla
  1 December 2016 / 13:00

  Hej
  Gillar idén med Sellpys men kommer aldrig att sälja med dom igen. De ratade hälften av allt jag skickade in trots att det var helt, rent, att det mesta var köpt ifrån dem och att liknande varor låg uppe. Hann inte med att säga till ordentligt innan de sa att det var försent att beordra försäljning av det jag ville. Tog betalt för att kasta saker som var helt nya i förpackning. Kundtjänst känns superstressade och läser knappt vad man skriver och sänder mest artiga standardsvar om att de inte kan hjälpa till och att de säljer så mycket att de vet bäst vad som säljs. I slutändan får man lite betalt för det som förhoppningsvis säljs.
  Tycker om hela konceptet och hoppas de blir bättre i framtiden. Just nu nöjer jag mig med att köpa från dem. 🙂
  Hoppas din egna försäljning gick bra!

  • 2 December 2016 / 10:08

   Bra idé men kanske inte helt bra genomförd. Kunskap om produkterna är superviktigt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.