Guide: Uppfräschande ansiktsbehandling du kan göra hemma!

ansiktsbehandling hemma1

I förrgår fick jag hem två nya produkter från Skincity.

ansiktsbehandling hemma2

En ögonmask från Bliss som fräschar till ögonområdet och en peeling från Peter Thomas Roth jag inte har testat tidigare. Allt finns hos Skincity och det går att få hem leverans redan till ikväll (gäller 29 orter) om du är väldigt ivrig. 😉

ansiktsbehandling hemma3

Så här såg jag ut i morse. Jag testade en fillerbehandling hos Plastic Fantastic (läs mer om samarbetet här) i torsdags kväll förra veckan. Jag gjorde en så kallat tear trough vilket innebär att fillers läggs under ögat för att fylla ut förlorad volym. Då kommer jag att slippa använda concealer under ögonen. Jag fick också filler på kindbenet för att “stödja” ögonområdet.

Jag var rejält svullen de första dagarna och har nu en svullnad kvar mot näsan som du kanske ser. Jag har också blivit lite gul. Därför tänkte jag att en ansiktsbehandling hemma kan vara bra för att få igång cirkulationen så att blåmärke och svullnad försvinner snabbare.

ansiktssauna1

Jag började med att ånga ansiktet i en ansiktssauna. Ville även rena ansiktet eftersom jag är lite småfinnig just nu. Värme är också bra för att få igång cirkulationen. Här finns en för 399 kr.

ansiktsbehandling hemma4

Sedan masserade jag in Laser-Free Retexturizer Exfoliating Scrub från Peter Thomas Roth och lät den sitta i ca 5 minuter. Bild med peelingmask och precis efter.

ansiktsbehandling hemma5

Därefter var det dags för Cleari (ungefär som Cleareyes) för att se piggare ut och ögonmasken Instant Energizing eye mask från Bliss. Den fick sitta i ca 15 minuter. Därefter masserade jag in överflödet försiktigt.

ansiktsbehandling hemma6

Precis efter ansiktsbehandlingen. Har en primer från bareMinerals och Rich Lagoon Cream från Carita. Lite smink bara sedan är jag redo för dagen.

Produkter jag har använt:
Ansiktssauna 399 kr
Peter Thomas Roth Laser-Free Retexturizer Exfoliating Scrub  399 kr (finns hos Skincity)
4 pads Bliss Instant Energizing eye mask 439 kr (finns hos Skincity)
Cleari ögondroppar 129 kr

4 Comments

  1. Lisa
    25 May 2016 / 17:50

    Kan du berätta mer om fillerbehandlingen? Just den är jag sugen på men har hört att man kan bli jätteblå. Berätta gärna hur man tänkte med kindbenen och hur många ml som behövdes.

    • 9 June 2016 / 10:23

      Ja, jag ska berätta mer. Jag blev väldigt svullen men knappt blå.

  2. 28 March 2018 / 08:12

    Tack för tipsen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.