ANNONS:

Recension av KRY vårdcentral på nätet

KRY vårdcentral på nätet
Nu har jag testat KRY som är en vårdcentral på nätet. Jag skrev om tjänsten tidigare HÄR innan jag hade testat den.

I måndags sprack Hektors ena trumhinna. Jag ringde vårdcentralen här på orten men kom inte ens fram för att prata med någon utan möttes av en telefonsvarare som informerade om att tiderna var slut för dagen. Mitt alternativ var att vänta till dagen efter och ringa tidigt på morgonen för att få en tid, men så kom jag på att KRY finns.

Jag registrerade mig och loggade in via mitt mobila BankID och därefter fick jag fylla i Hektors personnummer och beskriva symtom. Jag betalade 300 kr och valde drop-in, men det hade också gått bra att välja en av tiderna som presenterades.

Plötsligt satte videomötet igång och där fanns en läkare mitt framför mig i mitt vardagsrum. Några minuter senare fanns receptet utskrivet och det fanns också möjlighet att beställa hem läkemedlet med post eller snabbud.

KRY kommer att förenkla livet särskilt för småbarnsföräldrar som slipper dra iväg med sjuka barn (kanske flera), i många fall helt onödigt, till vårdcentralen. Givetvis kan inte fysiska undersökningar och provtagningar ske men för många åkommor behövs inte detta.

KRY ger mig exakt samma smidighetskänsla som när jag installerade Klarna 2005/2006 (hette då Kreditor) för att erbjuda mina kunder faktura i min första webbshop gravtest.se.

P.S. Detta är inte ett sponsrat inlägg kan jag tillägga. Tyvärr, för det hade det gärna fått vara – jag älskar tjänsten. 🙂

9 Comments

 1. 14 May 2015 / 12:01

  Så smidigt det låter. Och så förfärligt dåligt det fungerar vid
  Vårdcentralen. Bedrövligt helt enkelt!!!!

 2. 14 May 2015 / 14:43

  Verkligen supersmidigt:))

 3. 14 May 2015 / 15:35

  Hur kollar läkaren att man har öroninflammation/ halsfluss eller liknande? Tänker att det är svårt att lysa i örat. Är nyfiken på hur de gör 🙂 Och JA vad skönt att det äntligen finns. Tror att det kommer explodera av alternativ inom några år. Äntligen! 🙂

  • 17 May 2015 / 21:28

   Eftersom det hade spruckit var det uppenbart att det behövdes antibiotika, men annars står förslag på åkommor som det går att få råd om.

 4. 14 May 2015 / 20:12

  Vad häftigt alltså! Låter som en grymt alternativ när andra vårdcentraler ej är tillgängliga!

 5. 4 April 2017 / 15:40

  Kan tyvärr inte säda det samm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.