ANNONS:

Pippi på julen

pippijul
Den här pippin hittade jag på rea hos Cervera. Köpte två som jag tänkte använda i julklappsspelet, men när jag kom hem blev jag lätt ego och kände att jag ville behålla dem själva, så nu sitter de så fint i granen. 🙂

knack
Igår gjorde jag första laddningen knäck men till min förvåning och fasa blev den bränd och stenhård. Har aldrig trott det går att få knäck så hårt, tycker de flesta blir kladdiga och för mjuka. Men ikväll fick jag till en riktigt lyckad omgång.saffranspannkaka
Jag har också gjort saffranspannkaka av överbliven risgrynsgröt från igår. Så gott! Jag blandar ungefär 500 g risgröt med 1-2 ägg, 0,75 dl grädde, 1 msk socker, 1 tsk vanlij och 0,5-1 dl flagad mandel som hackats. Sedan in i ugnen på 175 grader C i ca 25-30 min. Jättegott med vilken sylt som helst till och gillar man grädde så blir det också gott, men själv föredrar jag utan.

Nu tänkte jag att det skulle bli film här. Ha en trevlig fredagskväll!

2 Comments

  1. 19 December 2014 / 22:39

    Vilken energi du har människa! Så fina fåglar hade jag också lätt behållit 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.