Ortoptist är vad jag behöver

På lunchen gjorde jag en synundersökning hos Synsam. Jag har sett dubbelt på långt avstånd en längre tid, kanske ett år, och idag fick jag förklaringen till det. Som jag anade har jag börjat skela (syns på bilden lite längre ner). Det kändes toppen att ha på sig de utprovade styrkorna (med utan prisma), men jag måste till ortoptist för att kolla upp exakt vilka glas jag ska ha. Jag har också blivit mindre närsynt (med åldern) och ligger nu på en styrka kring -3,5 vilket inte är fel. Och progressiva slapp jag. Bågarna är utvalda. Trots mitt dubbelseende har jag sluppit yrsel och huvudvärk. Så långt är allt toppen!

Problemet är att det är ont om utbildade ortoptister och det verkar vara tre månaders väntetid! Så jag måste välja mellan att vänta med att beställa glasögon eller köpa glasögon nu för att slippa dubbelseendet men kanske behöva nya glas om tre månader och då köpa nya igen. Dyrt!

Jag vet att det finns betydligare allvarligare saker där folk får vänta länge på att få vård, men så fort jag tvingas ha kontakt med vården slås jag av hur gammalt, ineffektivt och segt en del av vården känns. Senaste erfarenheten var när jag var gravid med mina Twins.

Men nu undrar jag om någon känner till en privat ortoptist i södra Skåne?

4 Comments

 1. 2 September 2014 / 14:14

  Oj vad svårt! Har du lidit mycket av det fram till nu? Klarar du att vänta är det väl det rådet jag skulle ge då..Använder du linser också? Kanske du kan fixa några som passar relativt bra till ditt synfel så länge?

  • 2 September 2014 / 19:03

   Ja, det känns ju inte helt säkert att köra bild efter klockan tre. Och jag märkte när jag provade glas att ögonen äntligen kunde slappna av. Just nu lutar det mot att jag struntar i ortoptisten och beställer för det kändes bra.

 2. 3 September 2014 / 06:50

  Är det en latent skelning du haft hela livet eller har den kommit plötsligt?

  • 3 September 2014 / 12:48

   Det sägs är det är latent och så är det nog. Jag vet att jag var skelögd ungefär ett dygn efter min vaginala förlossning. *haha*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.