Ny minigarderob varje vecka är knepet!

funggard
Många tips när det rör garderoben bygger på att du har full koll på alla dina kläder, skor och accessoarer och att allt passar fantastiskt fint ihop hur du än matchar. Det är nästan utopi för de allra flesta, för det tar faktiskt tid att rensa och bygga upp en perfekt fungerande garderob, ja upp till flera år och vem orkar vänta så länge? Medan du bygger upp din fantastiska garderob kan du ta till de här knepen för att snabbt få till en ny minigarderob varje vecka som fungerar i vardagen.

1. Se till att skaffa en klädställning att ha i rummet eller använd hallens upphängningsalternativ om du har en större hall.

2. Tänk ungefär som när du packar inför en semester, att nästan alla plagg måste passa ihop och kunna varieras lätt. Detta får du bland annat till genom att hålla dig till några enstaka färger eller färgskala.

3. Häng fram några nederdelar och matcha med lämpliga överdelar. Se till alla allt passar ihop så att du kan kombinera på flera olika sätt med ganska få plagg. Se till att du får till outfits för en vecka framåt.

4. Behövs det jobbkläder, är det fest på lördag? Se till att kläder för kommande veckans alla tillfällen ryms på klädställningen.

5. Lägg slutligen fram accessoarer och val av nagellack. Det bästa är att nagellacket kommer att passa hela veckan (om det håller så länge) eftersom du håller dig till samma färgskala eller matchande färger.

6. Att hänga fram kläder för en vecka framåt är roligare än att spika outfiten till nästa dag. Du kan välja kläder lite mer på känn och du behöver inte lägga fram kläder varje kväll.

Stort lycka till!

Vill du ta tag i din stil och garderob med krafttag läs Grunden till en fungerande garderob som jag skrev i höstas.

6 Comments

 1. 12 May 2014 / 13:44

  Tack för tipset. Nu ska jag ut och köpa en klädställning, så himla smart och det kommer att spara mig säkert en kvart på morgonen. Min man brukar alltid le åt mig när jag byter kläder minst två gånger varje morgon. Ha en fin måndag. kram Annika

 2. 12 May 2014 / 19:52

  Tummen upp!
  Smart!
  Och grattis till Bloggen som fyller åtta år idag!
  Kram
  Carina

  • 12 May 2014 / 20:10

   Vad kul att du gillade råden, då känner jag mig “lugn”. 🙂 kram

 3. 12 May 2014 / 20:09

  Konstaterar att jag har en lång väg att vandra..;-) Vet du var jag får tag på en klädställning?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.