Grunden till en fungerande garderob

garderob personlig stylist personal shopper

Här är korta fakta på hur du ska tänka för att få till en fungerande garderob. Med fungerande menar jag kläder du trivs i och som går att matcha på många olika sätt, så att du har något kul att ta på dig varje dag och vid alla tillfällen.

1.  Du måste ha full koll på hur din kropp ser ut och vad du vill framhäva. Det går inte att blunda/inte vilja se och tro att vad som helst blir fint på och hoppas att din fina utstrålning ska hjälpa dig på traven. Det finns inga omöjliga kroppar och ingen är perfekt men med kläder och färger kan man trolla!

2. Rätt färg kan göra underverk!

3. Du måste veta vilken stil du gillar och vill ha, och vilka typer av plagg och accessoarer som krävs för att få till denna stil. Du måste också tänka på hur du vill uppfattas av andra.

4. Du måste fundera på vilken typ av kläder du behöver. Tränar du ofta och partajar sällan behöver du t.ex. fler träningskläder än festkläder. Är du hemma med barn krävs det en ledigare garderob än om du jobbar på kontor.

5. Du måste rensa bort allt i garderoben som inte uppfyller punkterna ovan.

6. Du måste göra upp en budget och en plan för hur mycket pengar du har att röra dig med per månad.

7. Skriv en shoppinglista och rätta dig efter den. Det är lätt att falla tillbaka i gamla shoppingmönster vilket gör att du fyller garderoben med fel saker igen och då spelar det ingen roll hur ofta du rensar.

8. Apa inte efter din kompis som är lång, mörk och smal om du själv är kort, jordgubbsblond och lite rund. Ni ser snygga ut i olika saker.

9. Lär dig att mixa och matcha plagg och accessoarer i din garderob och ta dig tid att leka och lära känna din garderob så du slipper stressklä dig innan ett viktigt möte t.ex..

10. En fin makeup och en snygg frisyr spelar stor roll för intrycket.

11. Ofräscha skor och en plastig väska drar ner hela looken.

Har ni en fungerande garderob?

Dela eller tipsa gärna dina vänner på annat sätt om du gillar inlägget! Tack! 🙂

13 Comments

 1. Ulrica
  18 November 2013 / 13:37

  Kanonbra inlägg ska verkligen lägga det på minnet och jobba på en fungerande garderob, vilket jag inte har idag. TACK

 2. 18 November 2013 / 17:38

  Vilka bra tips!! Nu är jag igång på Uniprice. 🙂 Tack så jättemycket för det.
  Varma kramar Annika

  • 18 November 2013 / 20:46

   Tack, det värmer att just du tycker det! 🙂

 3. 19 November 2013 / 06:38

  Bra inlägg! Framför allt tänkvärt det där med vilken stil man har och vad som ser snyggt ut på andra. Har gjort det misstaget flera gånger att jag sett något plagg på en modebloggare och sedan köpt något liknande som jag varken trivts i eller sett speciellt bra ut i. Alla odd molly-boho-volang-plagg är ett exempel. Romantiskt och gulligt är verkligen inte min stil hur gärna jag än skulle vilja. Dessa plagg finns ju mest i jordfärger och ganska dova nyanser så det blir liksom fel rakt igenom.

 4. 20 November 2013 / 00:52

  Så bra! Jag skulle vilja att du kom hit genast och tog en sträng blick i min garderob och hjälpte mig att skiljas från alla de där fina plaggen som jag inte tar på mig längre men tror att jag ska börja använda, typ i nästa vecka…!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.