Måste ha ollon!

ollon

Enligt Svenskt Tenn är oktober den bästa månaden för att hitta prima ekollon. Jag har två sådana här vaser så nu ska här letas ollon. Men är det någon som vet hur man gör rent praktiskt, hur får man de att gro? Jag har bara läst vit biologi så jag måste ha hjälp med det gröna av någon kunnig läsare! 🙂

4 Comments

  1. 27 September 2013 / 13:14

    Jag har aldrig gjort med ekollon men med avokado och gissar att det är liknande. Jag brukar ha halva kärnan doppad i vatten några veckor tills den spricker och börjar gro. Krukan verkar perfekt till det då du i så fall fyller ända upp. Vet att många bara lägger ner kärnan i en skål med vatten och det fungerar säkert lika bra. Men gissar att de behöver ljus så på fönsterbrädan är ju bra. Annars får du ut i skogen och leta en som redan börjat gro 😉

  2. Stina
    27 September 2013 / 15:41

    Bara fyll på så mycket vatten det går i vasen och sätt ned nöten. Efter ett tag spricker en grod ut och ned i vattnet och sedan spricker toppen och det gröna letar sig ut. Det tar veckor så ha tålamod sedan håller det i månader! Lycka till!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.