Ögonfransserum Läkemedelsverket varnar för vissa

Jag har fått tips via mail och Facebook (tack ska ni ha!) om att Läkemedelsverket idag går ut med varning för vissa ögonfransserum. Det man ska se upp med är prostaglandinanaloger. Se alltså upp med produkten om det i innehållsförteckningen står t.ex. isopropyl cloprostenate eller dechloro dihydroxy difluoro ethylcloprostenolamide. Biverkningar är förändrad färg hos iris (!), irritation m.m..

Ögonfransserum som är OK att använda / inte innehåller prostaglandinanaloger: Isadora, Xlash (som jag använder), LashFood, Swiss Lashes, Mary Kay® Lash & Brow Building Serum.

Ögonfransserum som inte är OK att använda / innehåller prostaglandinanaloger: neuLash, RevitaLash, Peter Thomas Root Lashes To Die For.

Uppdaterar löpande! Senast uppdaterat den 30 september oktober 2012 kl. 13:58

Uppdaterat den 25 maj 2014
Min favorit är Xlash. Läs och se gärna om mina resultat här.


Kommentera

51 Kommentarer på "Ögonfransserum Läkemedelsverket varnar för vissa"

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar! :)


Gäst
Aggie
29 October 2012

Misstänkte att det skulle komma nåt sådant här. Gör ju alltid det när det kommer nåt nytt.

Jag använder Peter Thomas Roth Lashes to die for. Vet du nåt om den?

Kram från Aggie!

Gäst
29 October 2012

Men nej :( jag har själv använt RevitaLash en tid men nu har jag haft en paus. Märkte nog att jag blev aningen röd runt ögonen dagen efter jag använt. Men bara lite. Jag har väldigt känslig hud, så jag tänkte att det bara var jag som är känslig. Nu vet jag verkligen inte om jag vågar använda den längre… Vad trist. För det är ju inte så jättebilliga saker….

Gäst
Maria
30 October 2012

Hej! Har du hört något om Mary Kays ögonfransserum?

Gäst

[…] = 'wpp-257'; var addthis_config = {"data_track_clickback":true,"ui_language":"sv"};Jag har uppdaterat listan idag med ögonfransserum som är OK att använda! 0 Klicka här om du gillar mitt […]

Gäst
Yvonne
30 October 2012

Hur är det med Artdeco?

Gäst
30 October 2012

Men är det inte just den ingrediensen som gör att det fungerar? Den som fanns/finns i glaukomläkemedel och man upptäckte som en biverkan gav långa ögonfransar?

Har aldrig vågat använda de där serumen just för att de kan förändra ögonfärgen och göra pigmentet “urvattnat”. Jag trivs så bra med mina gröna ögon så jag vågar inte riskera något.

Gäst
Eva
31 October 2012

Hej, vill bara uppmärksamma dig på att du skrivit att du uppdaterat listan 30 sep, men du menar säkert 30 okt, vi är redan så långt denna höst. Tack för tipset om detta, läste även om det i Metro.

Gäst
Susanne
31 October 2012

Vet du något om hur det är med Nutraluxe Lash?

Gäst
Aggie
1 November 2012

Tack för svar om Thomas roth serumet. Det åker i soppkorgen direkt!!! Vågar inte chansa alls! Fick det genom en super billig prenumeration hos veckorevyn, har i te läst den på flera, fler år. Men blev så nyfiken på att testa serumet. Får blir till att beställa X-lash! :-)

Kramar!

Gäst
Sofie
1 November 2012

Vet du nåt om mmlash? ;)