Jag tror jag får ändra mig

Jag skrev för inte så länge sedan inlägget Kopior inom skönhetsbranschen och jag fick ett trevligt och informativt mail av Beautyplanets VD Björn Andres med en annan syn på saken. Han skrev bland annat så här (jag har fått hans tillåtelse att citera):

Däremot jobbar vi med laglig parallellimport, vilket innebär att vi köper bareMinerals och andra märken från agenturer i andra EU-länder än Sverige. Detta gör vi för att vi får ett mycket bättre pris av dem och således kan erbjuda våra kunder ett lägre pris. Det är inget olagligt med detta, utan snarare ett tecken på att EUs inre marknad med fri konkurrens fungerar som den ska.

Så nu kan jag handla säkert från de webbutiker, bl. a. Beautyplanet, som köper direkt från agenturer i andra länder. Jag är ju för fri konkurrens dessutom. 😉

Björn skriver vidare:

Att de svenska agenturerna sedan inte tycker om att vi gör så, är en annan sak. I vissa fall påstår de och branschföreningen KTF att “vissa” webbutiker gör olagliga saker, utan att någonsin peka ut någon direkt. Det gör de för att försöka få konsumenter att handla produkterna till ett högre pris via dem. Att sedan det nämns ord som “olagligheter” i inlägg som ditt gör att konsumenter blir osäkra och handlar till högre priser via de svenska agenturerna, är precis vad de vill.

Ja, jag tror jag får ta och ändra mig. Jag instämmer helt med Björn.

Jag vill också tillägga att Dermarome som har ett flertal av de märken jag gillar; Decleor, Carita och bareMinerals, har varit motsträviga och omoderna när det gäller näthandel, vilket gjorde att det dröjde innan deras märken kunde säljas i svenska webbutiker. Det kanske också kan vara en anledning, att man vande sig att köpa dessa märken billigare? Dermarome har dock blivit mycket bättre på senare tid vad gäller synen på näthandel och insett att det finns ett stort antal kunder som vill kunna köpa hudvård smidigt och enkelt i webbutiker. Om någon har bättre insyn än vad jag har så informera mig gärna. Jag kan ha missförstått något.

1 Comment

  1. Elle
    6 July 2012 / 09:20

    Bra att du delade med dig av svaret, då kan jag fortsätta shoppa på Beautyplanet med gott samvete. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.