Kopior inom skönhetsbranchen

Informationen om t.ex. fejk-väskor har nått majoriteten men det är inte lika välkänt att det säljs kopior på skönhetsprodukter. Fast det märks i så fall, om man har använt produkten innan. Det är väl snarare ofräscha produkter eller gamla som är ett problem skulle jag tro. Det finns information hos di.se. Annica Forsgren som står bakom Skincity har också tagit upp detta ämne.

Vivamondo har t.ex. blivit stämda.

Själv så har jag faktiskt inte varit så orolig över att få tag i farlig produkter utan har uppskattat ev. parallellimport som medfört billigare priser. Kanske blåögt så jag ska sätta mig in i detta. När jag surfade runt på Vivamondos sida för fler år sedan så fick jag en känsla av att sortimentet liknade Strawberrynet. Rena rama spekulationer från min sida, bör väl tilläggas.

Jag vill ändra mitt beteende och stödja branschen, även om det känns trist att alltid behöva betala fullpris. I dagsläget varvar jag fullpris med lite billigare priser.

Hur tänker Du kring det här?

3 Comments

 1. Carro
  29 June 2012 / 01:11

  Bor man i Sverige så är det klart att man vill hitta billigare alternativ,men tyvärr så råkar man ut för utgångna produkter el så får man fel order ifrån dessa företag.
  Så det ” äkta” är väl alltid bäst i slutändan.

 2. Elle
  29 June 2012 / 09:54

  Intressant! Jag har förstått att t ex BeautyPlanet inte köper sina produkter av Dermanord men jag har inte heller tänkt på att det skulle kunna vara piratkopior, konkurslager som stått och förstörts i värmen nånstans eller liknande… man får sig en tankeställare! Samtidigt är det så LÖJLIGT dyrt att köpa t ex Declor i Sverige. Vet inte riktigt om jag är beredd att lägga dubbla priset på hudvård. Jag har varit nöjd med mina beställningar från Strawberrynet, Beautybay och Beautyplanet. Produkterna har varit bra och är övertygad om att det är original.

 3. 30 June 2012 / 22:06

  Jag jobbar mot piratkopior i mitt dagliga arbete och är extra nog att kolla allt! Alla borde tänka på detta i vad de än köper. Om man köper en billig väska eller en billig dataspelskonsol till sitt barn bör man tänka två ggr. Dels vad man stödjer (barnarbete, dåliga arbetsförhållanden, maffiakultur etc.) men också riskerna för en själv och ens familj (främst elektronikprodukter samt hudvårdsprodukter (solkräm, smink, tvål, läkemedel…)). Jag skulle t.ex inte köpa tvål av kända märken på t.ex. Rusta eller ÖB, där texten är på andra språk som jag inte förstår (t.ex. Palmolive – här är jag lite nojjig). Skulle inte heller köpa solkräm i butiker på kända semesterorter – köp detta hemma på ditt apotek! Piratkopierade solkrämer innehåller dåligt (eller inget) solskydd!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.