Plastikoperationer

Oj, vilket rabalder det har blivit sedan Engla gick ut med att hon ska förstora brösten. Fast på ett sätt är det bra med debatter. Själv längtar jag tills amningsbrösten försvinner så jag kan sova gott på magen igen, fast så är jag ju också en 70-talist, kanske den sista generationen som inte tänker på plastikoperationer i första taget? Jag tror på att det inte alltid är det bästa att ta den lättaste vägen utan att istället jobba med att sänka sina förväntningar och att försöka få perspektiv på saker och ting. Det är så jag “jobbar med mig själv”. Jag försöker piffa upp det jag kan och resten får vara så att säga. 🙂

Skulle ni kunna tänka er att göra en plastikoperation (nu menar jag inte rekonstruktioner)?

Tack för era åsikter! Än så länge avstår jag själv men man ska aldrig säga aldrig har jag lärt mig. 🙂

18 Comments

 1. Anna L
  22 November 2011 / 13:39

  Precis det som du beskriver, att sänka sina förväntningar och ändå vara tillräckligt nöjd, tycker jag att mycket handlar om i föräldraskapet. Det låter hemskt, men det är snarare en lättnad om man lyckas! Det har tagit mig flera, flera år att komma någon vart på den punkten (alltså vad beträffar bra mycket som har att göra med MIG och hur det ska bli med mina behov, och inte just bara kroppen/utseende). Det känns inte som att ge upp – kanske kändes det så i början. Nu tycker jag att jag har utvecklats som människa, från den vandrande egotripp (ja, jämförelsevis i alla fall 😉 ) som jag var innan familjelivet, till att vara mer en… lagspelare, kanske. Och det känns faktiskt som en lättnad att kunna få ge upp, ge efter ibland. Att inte alltid behöva sträva efter det bästa, utan få vara lagom bra, lagom snygg. 😉 Men som sagt – det är en lång process. Och sannolikt blir man påverkad av hur många “runtomkring” som opererar sig.

 2. 22 November 2011 / 15:47

  Tycker synd om mina barn som växer upp i samhälle där alla ska se ut som om de vore fotoshoppade.
  Jag vill minska min byst liiite, men har inte råd. Nu gör det ont och är obekvämt. Att få rynkor suger, men jag tror att man lär sig acceptera det och göra det bästa av det man har. Hoppas det i alla fall. Det vore det bästa för sin egen skull.

 3. Lotta
  22 November 2011 / 16:36

  Hej!
  Är helt inne på din linje… Är själv 40 fyllda och har inte alls samma tänk som Engla och tjejer i hennes generation. Jag känner mer att man får vara nöjd med det man har och försöka förvalta och bygga upp sin egen kropp. För de yngre tjejerna så är det nästan ett måste att ta till plastik efter och även många gånger före man ens fått några barn.
  Har inte riktigt förståelse för det nya tänket och jag kan själv inse att det kan vara en generationsfråga. Har fött 2 barn och har väl inte längre de snyggaste el största brösten men känner ändå att jag är himla nöjd med hur jag ser ut ändå. Självkänsla får man inte av att förstora sina bröst!

 4. Lena
  22 November 2011 / 19:19

  Vad det gläder mig att du har den inställningen. Sååååå klokt.

 5. 22 November 2011 / 20:47

  Nej jag skulle aldrig kunna göra en plastikoperation!
  Jag förstår uppriktigt inte varför så många förstorar sina bröst, oavsett hur små dom var innan dom gör det. Självkänslan eller självförtroendet sitter inte i brösten utan i huvudet. Sen tycker jag personligen inte alls att det är snyggt med stora “plasttuttar” på en ung tjej (och värst ser det ut på smala tjejer).

 6. Elin
  22 November 2011 / 23:44

  Jag är i din ålder och har minskat brösten. Jag känner stor befrielse med mina onaturliga bröst som sitter på plats av sig själva. Tyvärr finns så mycket åsikter om just bröst, sociala uppfattningar hur dom får se ut. Sen 90-talet har butikerna svämmat över av balconettes, pushups, vadderingar, inlägg och bågar som ska göra att brösten ska se “rätt ut”. Sånt existerade inte när vi växte upp, nu finns inte mycket annat att hitta. Klär man sig så varje dag innan man vågar sig ut, så är det lite tokigt att döma den som gör en operation. Personligen skulle jag inte vilja ha implantat, men risken och nyttan tycker jag man får väga upp själv.

 7. 23 November 2011 / 00:45

  Och det är därför jag gillar dig så mycket!:) Jag är ännu äldre och skulle inte kunna tänka mig en sådan operation; ibland kan de ju dessutom skada mer än hjälpa.

 8. Jenny
  23 November 2011 / 09:48

  Jag blir något besviken när en del bloggare kommenterar Engla som är en “kollega”. 3 barn har hon fött och ammat, det handlar verkligen om något man har haft som man inte längre har, hundägare köper en ny hund när den gamla går bort, man får ju sakna något även om det är en kroppsdel. Men att det är en generationsfråga kan jag hålla med om, det är mer vanligt att göra något åt sig när man är 80-talist, men det tycker jag är positivt att man inte ska vara nöjd resten av livet utan vill göra något bättre av det. Och däremot har jag en vänninna som är född i mitten av 60-talet och som blev mamma som 20 åring, hon har längtat länge efter att ändra på sig då hon knappt hunnit haft några bröst innan de skulle användas till ammning! Klurig fråga det där, men i slutändan så gör hon väl det bara för sin skull och ingen annans? Go Engla!

 9. 23 November 2011 / 10:20

  Jag skulle aldrig förstora mina bröst, i slutändan är det mycket mera praktiskt med små bröst, och jag trivs med dem 😉 Det närmaste en plastikoperation jag skulle komma är isf att operera mina ögon så jag slipper glasögon och linser. Sen skulle jag gärna laserbehandla mina ben för att få bort alla fula ärr.. Men, det klassas kanske inte som plastikoperation?

 10. caroline
  23 November 2011 / 12:10

  tack för ditt inlägg, delar helt din mening. Klart att man saknar brösten och utseendet på sin kropp innan man fick barn men att ta till kniven är som du skriver att ta till den lättaste lösningen. Barn svälter i världen men ens stora problem är att man inte har tillräckligt stora bröst!!! Folk borde skämmas och vara lyckliga istället för att skapa sig problem när man igentligen lever ett jävligt bra liv. Har helt slutat att läsa Englas blogg efter hennes “bekännelse” för jag blir äcklad av hennes patetiska problemfyllda liv hon gång på gång påstår sig leva i och undrar vad för självbild hon ger till sin dotter….
  Jag vet att jag spyr ur mig fula påhopp i detta inlägg och det är ok att ta bort det om du tycker att det blev för mycket.
  Tack för en bra blogg
  kram Carro

 11. Johanna
  23 November 2011 / 18:56

  Jag tycker att var och en har rätt att göra precis som man vill, vare sig det innebär att plastikoperera sig eller ej. Blir oerhört beklämd och förbannad på alla de som dömer och fördömmer de som väljer att operera sig. Varför detta behov av att spotta på de som väljer annorlunda än ni själva? Att sedan känna sig nöjd med sig själv som man är, är ju lika bra som fint. Låt det stanna där och skit i alla andra. Typiskt mellanmjölks-Sverige. Se för fan till att rätta er i ledet om du vill bli accepterad. Beklämmande!

 12. 23 November 2011 / 21:30

  Tycker det var väldigt förvånande att hon var så öppen med det, hon är ju så “privat” annars.
  Hade hon bara gjort det för sin egen skull, hade hon inte behövt berätta det för hela världen, för hon ska ju bara “göra samma stl som innan graviditeterna” så ingen skulle ju ha märkt något ; )

  Alla gör väl som dom vill med sina kroppar, men att hon som är en förebild för så många unga var tvungen att gå ut med en sån sak tycker jag inte om alls.
  Men det visar sig väl om hon börjar länka till någon klinik, om det är anledningen till att hon är så “öppen” med det…

  • 25 November 2011 / 15:36

   Och där hade vi länken nu också, otippat ; )

 13. M
  23 November 2011 / 21:52

  Jag har själv vuxna barn men tycker mig minnas att det tog längre tid än ett år efter förlossningen som mina bröst hämtade upp sig! Jag har blivit väldigt smal när mina barn varit ett år men sedan rättade de tomma brösten till sig. Jag tror samtidigt att det till en viss del är en generationsfråga. Min äldsta dotter (23 år) har kompisar som lånat pengar till nya tuttar!!! Jag är iallafall väldigt glad över att ingen av mina tjejer ens vill tänka på operation!!! m

 14. 23 November 2011 / 22:55

  Nops inte om jag är frisk &kry! Kram till dig

 15. Anki
  24 November 2011 / 00:28

  Nej, inga plastikoperationer så länge jag är frisk 🙂

  Om fröken i frågan säger jag 🙂
  Allting går att sälja med mördande reklam
  Kom och köp konserverad gröt!
  Allting går att sälja med mördande reklam,
  även lagom söt, konserverad gröt”

 16. 26 November 2011 / 12:25

  Jag tror verkligen att det är bättre att försöka hitta ett sätt att gilla sig själv som man är. Om jag skulle börja fixa allt som inte är perfekt skulle det nog inte finnas mycket kvar av mig till slut :-). Men en vältränad och frisk kropp vill jag gärna ha men det klarar man ju utan operationer om lägger manken till.

 17. 29 November 2011 / 12:32

  Jag vill inte operera mig. Tycker inte att det är ok. Bättre att jobba med sig själv istället.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.