Klackskor för barn


Foto: Klackskor för barn i storlek 25-30, 199 kr hos Din Sko.

Nu gällde inte upproret dessa skor från Din Sko utan en annan modell från Skopunkten med 2 cm klack som jag inte har sett, men jag måste ändå uttala mig. Tydligen blev det ramaskri från föräldrar och modellen togs bort från sortimentet. Föräldrar är en rolig grupp. Vem trodde att tanken bakom var att barnstackaren skulle ha dessa skor på sig ute vid lek vardagar? Någon timme i början av en fest är väl inte hela världen; det finns ju många barn som gillar att gå omkring med vuxenklackskor med betydligt högre klack och där är risken för stukning väsentligt högre. Eller varför inte jämföra med styltor? Eller studsmatta utan nät som många föräldrar tycker är OK. Oh, vad logiskt!

Vilken är er syn på saken?

13 Comments

 1. Annika
  30 May 2011 / 22:52

  Kanske inget för tvååringar men vilken flicka eller kanske pojke har inte velat ha klackskor……… Det är väl var och ens förälders ansvar att inte köpa om de är emot det. Min dotter fick i alla fall klackskor i femårsåldern och det var 15 år sen

 2. Louise Flinck
  30 May 2011 / 23:12

  Dessutom ska man komma ihåg att barn är skitkräsna med skor. Är de obehagliga på fötterna tar de icke på dem. Jag har svårt att tänka mig någon mamma tvinga på dottern klackskor. Debatten är bara skitfånig. Okej om det vore stringtrosor, där ser jag varken glädje eller nöje för en unge men klackskor är ju något de flesta småtjejer tycker om. Jag hade själv ett par liknande i guld när jag var 5-6 år(när jag var ännu yngre hade jag trätofflor och det är ju faktiskt viss klack på dem också) Okej att jag har många skor nu men jag tror inte det beror på att jag fick “klackaskor” när jag var liten 🙂

 3. 31 May 2011 / 06:48

  Jag hade jättefötter (40 idag) och kunde köpa klacksandaletter till skolavslutningarna som relativt ung. Det var jätteroligt kommer jag ihÃ¥g 🙂

 4. Elin
  31 May 2011 / 07:03

  Nu blev jag besviken, ville ha dom skorna själv och så var dom inte min storlek 🙂 Tyckte klacken var lagom. Just den modell du visar, skulle jag inte alls reagera för om en liten flicka hade till fest och en liten kilklack är dessutom enkelt att gå i.

 5. 31 May 2011 / 08:37

  Tycker det är helt ok till skolavslutning tex. Men inte “till vardags”.

  Har köpt 2 par träskor till S, dom har ju lite klack. Men hon vill inte använda dom för det blir “vingligt” ; )

 6. Linn
  31 May 2011 / 09:17

  Jag har ett sådant härligt minne från när min lillasyster var liten, från att hon var ungefär 1,5 började hon gå i mormors mintgröna klackskor (5 cm höga). Hon kunde gå i dem en stund varje dag. Hon tyckte det var så kul och det var lika kul att se för hon ansträngde sig så och trillade inte en enda gång vad jag minns, hon gick dock aldrig ute med dem. Så jag håller med dig det var överdrivet mot de där skorna. För visste är det mer fotvänligt att ha rätt storlek än mormors 39:or…!

 7. Lisa
  31 May 2011 / 09:18

  som jag förstog var det inte att de var emot klackskor till barn utan att de fanns i stl 20 eller nått sånt. Har en dotter som är 6 år och när hon har sett klackskor vill hon alltid ha sånna tills hon sätter på sig dem och inser hur obekväma de är. Här är det foppatofflor som gäller. Men det är upp till var och en vad som gäller för ens egna barn.

 8. hjarterum
  31 May 2011 / 09:55

  Dessa hade varit perfekta till 11 och 12-åringen nu när det närmar sig skolavslutning.

  Vet att min 12-åring längtar tills hon har samma storlek som mig (39:or, nu har hon 38) för hon vill låna skor av mig. Att gå med liten klack är inget skadligt för barn vid speciella tillfällen och som många skrivit nedan så vill barn ha skor som är bekväma. Det är inte förrän man blir vuxen som man sätter på sig skor som är obekväma och tror att de blir skönare framåt kvällen. Barn är klokare än oss vuxna ibland 🙂

 9. Maja
  31 May 2011 / 11:01

  Jag undrar bara varför de inte kan göra just sådana där söta sandaler som ovan men platta? Hur svårt ska det vara?!

 10. 31 May 2011 / 12:40

  Diskussionen om klackskor i små storlekar handlar ju knappast om hur pass bekvämt det är eller om det är skadligt för kroppen. Det handlar om vilka signaler vi ger till barnen när tjejer tidigare & tidigare ska prackas på klackskor, tighta kläder och bh:ar. Allt medans killar ska ha kläder som ges utrymme till lek och rörelsefrihet!
  Ett par klackskor på ett barn med benen full av spring måste ju ses som ett fängelse!

 11. Malin
  31 May 2011 / 14:40

  Jag tycker att det är alldeles utmärkt – om man också börjar tillverka klackskor till små pojkar. De killkompisar jag hade när jag var liten tyckte att det var hiskeligt kul att klä ut sig i våra respektive mammors kläder. Varför skulle de då tvingas gå med platta skor? Herregud, det är TJUGOHUNDRAELVA och vi understöder könsrollerna ivrigare än någonsin. Små flickor som vill gå i klackskor – varsågod! Små flickor som vill gå i platta skor – varsågod! Små pojkar som vill gå i klackskor – varsågod! Små pojkar som vill gå i platta skor – varsågod!

 12. camilla
  31 May 2011 / 17:54

  Som vanligt ett intressant inlägg och jag håller med till fullo Käthe, Lisa, Louise, Annika – vad är problemet – låt var och en bestämma över sig och sitt, gillar man det inte köp det inte ……..jag är och har alltid varit “tjejig” om man får lov (vågar yppa detta ord) är nu över 40 år – jämnställdhet – självklart – men det sitter väl inte i kläderna???? – det är väl ändå en förlegad åsikt????

  spännande Käthe inte många dagar kvar – lycka till!

  • 31 May 2011 / 19:29

   camilla, tack, ja, nu börjar det närma sig. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.