ANNONS:

Min strategi i dessa Corona-tider

Foto: Bonzo får symbolisera min strategi “sitt lugnt i båten”. 🙂

Det verkar som om dessa Coronatider får folk att bli nervösa och halvt tokiga; hamstra toapapper, sluta shoppa för övrigt och stänga in sig. Nu i veckan har jag haft förkylningssymptom, så jag har tyvärr inte kunnat arbeta. Jag följer givetvis riktlinjerna om att bli hemma vid minsta symptom men annars fortsätter jag som vanligt. På måndag planerar jag att börja jobba igen, träna på gym med mera. Flyger gör jag inte och jag använder handsprit mer frekvent (på jobbet).

En del företag drabbas svårt när folk i allmänhet slutar shoppar, förutom toapapper och handsprit då, och jag hör om en hel del företag lokalt som läggs ner omgående och som kämpar för sin överlevnad. Även e-handlare har det mycket svårt. Därför vill jag uppmana alla att shoppa på som vanligt – det är viktigt att samhället går runt och att inte arbetslösheten stiger alltför mycket.

Själv har jag förlorat nästan 50% av mitt aktiekapital och Bitcoin-innehav samt inser att det kanske inte är det bästa att sälja hus just nu och att ha ett vikariat. När jag sade upp mig från förra jobbet fick jag erbjudande om fast anställning, men valde att ta vikariatet. Ångrar jag allt detta? Stressar det mig? Nej, verkligen inte. Är det någon som har is i magen så är det jag och jag uppskattar min förmåga att se långsiktigt och göra det som känns rätt oavsett rådande virusstorm. Jag utmanar alla andra att försöka tänka likadant.

2 Comments

  1. Mmm
    20 March 2020 / 14:01

    Tycker inte att det är så smart att uppmuntra folk till shopping i dessa tider. Folk förlorar jobb, de har annat att tänka på än att shoppa saker de egengligen inte behöver. Att e-handel skulle hjälpa så mycket ekonomin i Sverige är inte så sant. Finns mnga viktigare samhällsfunktioner som är drabbade industrin, tillverkningen, turistnäringen mm som drar in mer skatt än ett fåtal butiker. Så tycker egentligen att det är oansvargt av er som influencers att propagera för massa köphets i dessa tider.

    • 20 March 2020 / 15:20

      Jag tycker det är både smart och ansvarigt av mig! De som inte förlorar jobb ska fortsätta som vanligt – mycket viktigt!! Jag menar inte enbart e-handel utan också butikshandel, frisör, blommor, mat o.s.v.. Självklart hjälper detta ekonomin. Om alla inför köpstopp är det förödande för ekonomin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.