ANNONS:

SEO – göra själv eller ta hjälp?

Detta inlägg är i samarbete med Hjalmar & Company.

seo

Vad är SEO?

SEO betyder på svenska sökmotoroptimering och innebär att hemsidan anpassas efter sökmaskinerna – Google är den mest använda – för att komma högt upp i resultaten när någon söker med ett ord eller en hel sökordsfras. Dels görs aktiviteter på själva hemsidan och detta kallas för SEO on-page, dels görs aktiviteter utanför hemsidan för att skapa länkar dit. Det sistnämnda kallas off-page. Både delarna är lika viktiga för en maximalt bra SEO, men off-page bygger vidare på en bra förberedd on-page SEO. Med bra utförd SEO syns din hemsida högt upp utan att du behöver annonsera. Idag väljer dock många företag att mixa SEO med köpt plats hos Google för att maxa effekten.

Grundläggande SEO kan du mycket väl lära dig själv genom att testa dig fram med olika hemsidor och ta del av bra böcker samt finurliga Youtube-klipp inom detta, i mitt tycke, mycket intressanta ämne. Men det kräver att du har mycket tid och en långsiktig plan där målet ligger en bit framåt i tiden. Om du vill undvika nybörjarmisstag och bygga en bra grund för framtida SEO kan det vara bra att anlita en firma. SEO-byråer håller noga koll på Googles senaste uppdateringar för att inte missa nya, viktiga uppdateringar som kan påverka din hemsidas rankning.

SEO byrå Stockholm

Det finns en SEO-byrå som heter Hjalmar & Company. De gör just det jag beskrivit ovan. Hjalmar & Company har kontor både i Stockholm och Mora. Deras erbjudande bygger på att erbjuda hjälp med SEO till ett fast pris och de är noga med att överträffa kundens förväntningar. Det finns tre olika SEO-paket att välja mellan; Small, Medium och Large, och de erbjuder också hjälp med Google Ads. I dessa paket ingår en projektledare, SEO-tekniker, designer och copywriter.

Använder du dig av SEO idag privat eller i ditt arbete?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.