ANNONS:

Saft saft syrensaft – så gick projektet!

Igår silade jag syrensaften som fått stå och dra i kylen i tre dygn. Här kan du se receptet.

 

Trodde att det skulle bli lila, men icke. Det ser mer ut som saftsås, och jag blev på kuppen väldigt sugen på risgrynsgröt. 😉

Jag smakade av den och kunde inte riktigt bedöma om den smakade så mycket av syren. Lät sambon testa också och han tycker den är god och frisk i smaken, men syren kunde han inte urskilja. Jag kanske ska ha i fler blommor till nästa gång? Eller så testar jag att göra saft på en annan syrenbuske som har blommor med mer arom.

Min slutsats är att testa att göra saften men våga ta i med mängden blommor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.