Syrensaft och BUS

Nu är jag äntligen insmord med BUS och känner mig gyllene. Misstänker dock att det bara är jag som ser det, men det lysande vita mattades ner rejält. 😉 Tånaglarna fick bli klassiskt röda och de guldiga sandalerna från Lauren Ralph Lauren åkte fram.

 

Jag gjorde det! Jag plockade syrenblommor långt, långt upp i busken som numera snarare är ett träd. Fick jobba för att få ner dessa, kan jag lova.

 

Sköljde och plockade bort allt utom blommorna, då jag läst att det gröna kan bidra till att det blir beskt. Jag kokade upp 1 l vatten, löste ca 1 kg socker och ca 30 g citronsyra och hällde detta över blommorna och en halv skivad citron. Naturligtvis väl sköljd. Nu ska detta stå i tre dagar i kylen innan det är dags för silning. Det ska bli extremt spännande att smaka på denna saft. 🙂

Blir det bra ska jag bjuda detta på släkten när vi har kalas för barnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.