ANNONS:

Kom i form med olika appar

Det är fascinerande att se hur digitalsamhället gjort allting så tillgängligt. Det spelar ingen roll vad du har för intressen – det finns alltid någon slags teknisk hjälpreda som gör livet lite lättare för dig.

Nuförtiden uträttar vi till exempel bankärenden och swishar pengar till företag och vänner med Mobilt BankID. Vi kan till och med använda BankID för att få direkt tillgång till spelutbudet på ett casino utan registrering av medlemskonto. Även i underhållningsbranschen har modern teknologi alltså blivit en väldigt viktig och central komponent. De här tekniska lösningarna gör att spelare slipper skapa användarkonton för att lira sina favoritspel, och påskyndar utbetalningarna avsevärt. Med andra ord gör appar och modern teknologi många tjänster mycket mer lättanvända och tillgängliga än vad de varit tidigare. Och teknikens många under är särskilt märkbara inom träning och fitness.

De bästa träningsapparna

Gillar du träning och fitness finns det mycket att välja på. Träningsappar är särskilt användbara för dig som vill träna, men som har svårt att motivera dig själv och komma igång. Apparna mäter dina resultat, skickar påminnelser till dig och ser till att du är konsekvent med din träning. Det blir nästan som att ha en personlig tränare. Kombinerar du apparna med ett bra träningsarmband, som Apple Watch, kan du dessutom mäta dina resultat och se din utveckling. Här är tre träningsappar du bara måste spana in.

#1. PEAR

PEAR, eller Personal Fitness Coach, är en gratisapp som finns till både Android och iOS. Den här appen ger dig dynamiska och interaktiva träningspass i realtid. Du laddar ner appen gratis, men för att få alla funktioner får du betala 60 kronor i månaden.

Pearsports som skapat appen har tagit hjälp av tränare och atleter i världsklass för att ge dig en personlig träningsplan. Appen har hundratals träningsplaner för olika behov och är superlätt att använda. Den stödjer dessutom träningsarmband, så du kan mata in resultaten i appen efter varje träningspass, och mäta dina framsteg.

#2. Nike Training Club

Varför inte testa en app från världens största sportföretag? I Nike Training Club-appen hittar du 185 gratis träningsplaner inom styrke-och mobilitetsträning och Yoga.

Det här en smart app som ger dig rekommendationer baserade på dina träningspass.  Appen har dessutom träningsplaner för alla svårighetsgrader, så det spelar ingen roll om du är i form eller inte. En annan häftig grej är att du kan få träningstips från Nike-sponsrade idrottsstjärnor. Varför inte träna som Cristiano Ronaldo eller Serena Williams?

#3. Freeletics

Varför gå till gymmet när du kan använda din egen kropp som vikt? Kroppsviktsträning har alltid funkat och gillar du den här träningsformen är Freeletics en av de bästa apparna som finns.

Den här appen har två program – Training Coach och Training & Nutrition. Programmen kostar mellan 25 och 38 kronor per vecka, och appen har massa olika träningsplaner beroende på vad du har för mål.

Det här är en av de mest nedladdade fitness-apparna som finns och appen har utmärkta betyg på Google Play. Du börjar din fitness-resa med att göra ett test, så att Freeletics kan skräddarsy en personlig träningsplan åt dig. Sedan är det bara att sätta igång!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.