Val av kakel

Detta inlägg är i samarbete med Kakelgallerian.

kakelgallerian

Jag fortsätter att spåna om hus och hur jag vill inreda det. I nuvarande hus har vi inte alls gjort några större renoveringar, förutom taket där vi köpte in den tjänsten, och därmed inte heller bytt kakel. Kökets kakel från 50-talet (den tidsperiod jag uppskattar det till) har jag inget emot alls. Jag tycker det är genuint och fint.

Kaklet i badrummet är jag inte alls förtjust i. Det var nog trendigt på 90-talet och har lite blommiga partier här och där. Men det får nästa ägare ta tag i. 🙂

Hellre enkelt och/eller ett klassiskt kakel än för trendigt är min filosofi när det gäller kakel. Det är ju trots allt inget man byter varje år och det kostar mer än att tapetsera och måla. Därför är jag inte främmande för att välja ett dyrare kakel om jag skulle råka hitta ett sådant.

Som du redan säkert har förstått så gillar jag enkelt kakel. Då är det lättare att byta stil genom textiler och andra inredningsprylar. Men jag kan också tänka mig ett klassiskt mönstrat kakel på golv. En annan favorit är marmor oavsett om det är äkta eller inte och det kan jag tänka mig både på väggar och golv. Marmor ger en luftig, lyxig och klassisk känsla. Så fint att bryta av med mässing som är min favoritmetall. Och självklart ska det vara ett badkar med guldiga tassar. En annan stil jag gillar är kakel med klassisk färg, som till exempel grönt eller blått, och jag tycker det är himla fint med kakelplattor som är annorlunda i formen.

När det gäller små toaletter kan jag tänka mig att gå loss mer vad gäller färg och mönster – tycker det blir otroligt charmigt. När det gäller stora badrum tänker jag ljust och mer enkelt. Antingen lyxigt med marmor som jag nämnde tidigare, eller lite japanskt med detaljer av trä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.