ANNONS:

God tiramisu – här är receptet

tiramisu

Jag vet, en gräslig bild, men en god tiramisu blev det! 😉 Gjorde den i en stor form och insåg efteråt att det blev alldeles, alldeles för mycket för två personer. Den går också att göra i portionsglas och då blir den snyggare att servera. Mitt tips är att göra den åtminstone en halv dag innan, gärna dagen innan. Jag spetsar min med lite mer Amaretto än vad som är brukligt. Men jag gillar en kraftig kaffe- och mandelsmak. Det är ju sjukt gott! Jag gör vanligt bryggkaffe, men lite starkare än normalt.

Mitt recept på Tiramisu (som jag glömt var det kommer från):

2 ägg
1 dl socker
1 dl vispgrädde
250 g mascarpone
Ca 18 st saviardo kex
2 dl kaffe
10 msk mandellikör, t. ex. Amaretto
kakao

  1. Bunke 1: Vispa 2 äggvitor och 0,5 dl socker.
  2. Bunke 2: Vispa 1 dl grädde ganska fast.
  3. Bunke 3: Vispa 2 äggulor och 0,5 dl socker krämigt. Blanda sedan i mascarpone och därefter grädden. Vänd försiktigt i äggvitan. Krämen är nu färdig.
  4. Blanda 2 dl kallt kaffe med 10 msk amaretto.
  5. Lägg ett lager med kex i en form. Doppa först ena sidan av kexet under max 2 s i kaffeblandningen.
  6. Lägg över halva krämen och sikta kakao över.
  7. Lägg ännu ett lager av kex.
  8. Lägg över sista krämen. Plasta in och låt vila i kylen i upp till ett dygn.
  9. Innan servering siktar du kakao över.

Smaklig dessert! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.