ANNONS:

Läsarfråga: Varför uppmana till konsumtion?

Fick den här kommentaren idag av läsaren Anki:

Varför hela tiden uppmana till ännu mer konsumtion i dessa tider helt utan miljötänk?

Känns så fel i tiden.

Nog måste det väl finnas andra saker också att blogga om?

Mitt svar:

Det måste jag säga är en relevant fråga. När jag började blogga om mode, skönhet och shopping 2006 fanns det inte ett lika utbrett miljötänk som nu. Årets julklapp 2018 blev just återvunna kläder och det visar ganska mycket att det har skett en förändring.

Jag tipsar om shopping i stort sätt varje dag, kan jag villigt erkänna, då affärsmodellen bygger på detta. Precis som för alla andra företag handlar det om sälj. All e-handel bygger på att sälja. Dock så tror jag inte att alla läsare shoppar varje dag för att jag bloggar om det varje dag, utan man väljer sina favoriter precis som när man shoppar direkt från en e-handel. Och jag hoppas att mina läsare är nöjd och behåller sina klädesplagg länge. Jag tipsar ju inte enbart om kläder från budgetkedjor som kanske inte håller så länge.

Visst har jag massor av fler ämnen än mode som jag skulle kunna blogga om och inte koppla till sälj, men då hade jag fått ha en annan intäktskälla. Vad tycker du och vilka är dina förslag på hur jag ska utveckla bloggen så den känns mer miljövänlig?

P.S. Jag tänker också att det kanske hade varit ännu värre om jag haft en reseblogg och flugit stup i kvarten. Nu flyger jag ju inte alls. 😉

6 Comments

 1. Johanna
  9 January 2019 / 19:30

  Du skrev ju faktiskt om ett second hand smycke i ett tidigare inlägg ☺️ Älskar din blogg, får så mkt fina tips!

  • 9 January 2019 / 20:12

   Tack! 🙂 Ja, det stämmer ju faktiskt. 😉

 2. Sandra
  9 January 2019 / 22:02

  Jag tycker man måste ha ett eget ansvar som läsare. Bara för att någon vill inspirera, tipsa betyder inte det per automatik att jag köper allt, reser dit. Då skulle jag bli både miljöbov och fattig 🙂 Jag väljer ju själv vilka bloggar, sociala medier jag följer och måste då ta ansvar för det..

  • 10 January 2019 / 09:59

   Tack för din kommentar! Lite så jag tänker också, jag tror jag har smarta läsare som kan tänka själv. 🙂

 3. Therese
  10 January 2019 / 02:22

  Jag shoppar absolut inte allt du tipsar om, utan jag ser din blogg som inspiration och också vilka trender och färger som kommer. Gillar din blogg som ändå riktar sig till oss vuxna kvinnor med verkliga liv, till skillnad från alla 20-åriga Stockholmsbloggare som ser likadana ut och gör likadana saker. Vill man inte shoppa alls kan man ju läsa en annan blogg. Jag tycker det är kul med kläder och inredning. Men också kul när du berättar om vad du gör på dagarna. Om du ändå vill införa något nytt kan det ju vara hur man med samma plagg gör olika stilar.

  • 10 January 2019 / 09:59

   Tack för tipset – det här med samma plagg och olika stilar är en kul idé! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.