Nyår 2018

Vi var egentligen bortbjudna men eftersom två i familjen var ganska dåliga med ont i halsen och ett ganska kasst allmäntillstånd, fick jag snabbt hitta på en trerättersmeny. Nyårsmaten är nämligen ett måste för mig. Det går ju alltid att sitta uppe en stund och äta, tänker jag.

Först blev det champagne, löjrom från Kalix och räkröra på crostini. Löjrommen råkade kanske bli lite väl dyr upptäckte jag i kassan, men jag brukar inte mathandla så ofta. 😉 Då väljer jag hellre att e-handla maten, men sambon låg nerbäddad i sängen och det fanns ingen chans till leverans så jag fick helt enkelt göra det.

Räkröran gjordes från grunden enligt detta recept och vilken skillnad det blir när man gör den själv. Blev väldigt gott! Nästa gång kommer jag dock att välja att servera den på ett mjukare bröd.

 

Till huvudrätt blev det plankstek med oxfilé. Klassiskt och gott. Glömde att ta bild.

 

nyår 2018

Till efterrätt en enkel vaniljpannacotta och en kompott av björnbär som plockades i somras. Tänkte först göra ljuvlig tiramisu men mascarponen var slut i butiken, så kexen serverades till pannacottan istället.

Vi har stora och rejäla fönster i vardagsrummet så det var lätt att få in skådespelet med raketer. Vi köper inte raketer sedan flera år tillbaka och det ska tydligen bli mer eller mindre förbjudet inför nästa år, så vi passade på att njuta. Jag har alltid tyckt det känts tryggare med tomtebloss om jag ska vara ärlig.

Idag har jag själv fått lite ont i halsen, så jag ska ta det lugnt så jag inte själv blir sjuk. Det är redovisning av marknadsplan om två veckor så nu är det fokus på denna och på bloggen här samt Hittabox.

Förresten, Gott Nytt År! 🙂

1 Comment

  1. Hannis
    1 January 2019 / 16:24

    Gott nytt år och tack för en bra blogg 🙂 Letar febrilt efter Malmös bästa frisör. Var går du och klipper dig?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.