En höstig lunch med kalkon och rotfrukter

en höstig lunch

Jag lägger inte så mycket tid längre på att laga middag på vardagarna. Har länge försökt laga “ordentlig middag” men insett att det bara blir stressigt och därmed tråkigt. Så nu försöker jag göra mycket ena dagen så det blir rester, bunkra upp med kokt quinoa, ha kokt potatis ena dagen och steka den andra, använda snabblagade råvaror som kikärtor, fixa till rätter som tillagas i ugnen medan jag hinner annat och liknande.

Då kan jag finna ett stort nöje i att lägga mer tid på maten på helgen. Idag gjorde jag en av mina favoriträtter med kalkonfilé i ugnen på en bädd av lök och äpplen, ugnsbakade rotfrukter med rosmarin och en svampsås till detta. Barnen fick sin favoritpotatis till kalkonen; tunt skivad potatis som bakas krispiga i ugnen.

2 Comments

  1. 15 September 2018 / 14:34

    Ser smarrigt ut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.