ANNONS:

Soppan sambon nästan satte i halsen

Jag brukar gillar lite starkare mat än vad sambon gillar. Barnen vill ha det ännu mindre kryddigt. Igår höll det på att gå galet när jag gjorde morotssoppa med kokosmjölk och röd curry (se recept här).

Jag ville göra den lite mustigare och tjockare som en gryta, och lät därför bli att späda ut den så mycket med vatten. Smakade av den och tyckte inte den blev sååå farligt stark. Mixade den och hällde den över kycklingresterna från förra dagen. Tog fram ett gott bröd och bjöd in sambon till lunchen.

Det var det starkaste han någonsin ätit och det brände tydligen i halsen. Då gör den nytta, sa jag! 😉 Nästa gång får jag nog späda ut den som vanligt igen, men det är nog tveksamt om han vågar testa den igen. Haha!

Jag har alltid sett mig som medelmåttig när det gäller kryddning där salt och svartpeppar är mina favoriter, men jag kanske klarar av mer nu? Hur kryddigt vill du ha din mat?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.