ANNONS:

Enkelt recept: Soppa med kokosmjölk, morot och halloumi

I ett desperat försök att hitta nya favoriträtter testade jag igår att göra soppa på kokosmjölk och morot smaksatt med fonden Touch of Taste Asian Fond med citrongräs, lime och koriander. Jag smaksatte också med vitlök och röd currypasta.

Till en burk kokosmjölk använde jag kanske 3 dl vatten, 2 vitlöksklyftor, några tsk röd currypasta, 5 stora morötter, några msk flytande fond och 1 hackad gul lök. Snabbstek lök, vitlök, morötter och röd curry innan du häller i vätskan och det andra. Jag smakade av med mer fond, citron, honung, salt och peppar.

Soppan mixades ganska slät och serverades med pumpakärnor (rosta gärna om du har mer tid än vad jag hade), stekt halloumi och godaste brödet – Bedens bröd.

Blev supergott och gick snabbt att tillaga! Detta gör jag om igen. 🙂 Om jag har ingefära hemma nästa gång kommer jag att lägga i det också.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.