Recept: Torsk med ugnsrostade grönsaker och saffran

saffran torsk

Idag åt jag detta till lunch. När jag duschade efter träningen fick torsk, grönsaker och saffran bakas tillsammans i ugnen. Resultat blev hur bra som helst. 🙂

 

Först fick rödlök, squash och tomater rostas i ugnen tillsammans med olivolja, salt, svartpeppar, saffran och vitlöksflarn. Kanske 10 -12 minuter.

 

Därefter tog jag ut ugnsformen och lade på skivad kokt potatis som blev över igår, halvtinad torsk i bitar, ringlade lite olivolja över samt kryddade med salt, svartpeppar och parmesan. Detta fick bakas i ytterligare 10-12 minuter i ugnen.

 

Sedan upp med torsken på en tallrik och på med grönsakerna och den härliga saffransbuljongen. Squash ger mycket vätska och torsken sätter sin ton på smaken. Gott och enkelt!

Vill man bjuda på denna rätt blir det gott att strö över räkor och servera med aioli och ett gott bröd.

2 Comments

  1. Cathrine Bramfors
    30 November 2017 / 12:54

    Låter jättegott! Hur många grader är det i ugnen?
    En annan fråga: Hur går det m Mystery shopper som du sökte för länge sen? Saknar återkoppling!

    • 1 December 2017 / 20:10

      225 grader. Vi har pausat projektet just nu. Vi lovar att skicka ut ett mail till alla så fort något händer.

Leave a Reply to Käthe Nilsson Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.