Recept: Torsk med ugnsrostade grönsaker och saffran

Det här inlägget är i samarbete med nedan länkade varumärken.

saffran torsk

Idag åt jag detta till lunch. När jag duschade efter träningen fick torsk, grönsaker och saffran bakas tillsammans i ugnen. Resultat blev hur bra som helst. 🙂

 

Först fick rödlök, squash och tomater rostas i ugnen tillsammans med olivolja, salt, svartpeppar, saffran och vitlöksflarn. Kanske 10 -12 minuter.

 

Därefter tog jag ut ugnsformen och lade på skivad kokt potatis som blev över igår, halvtinad torsk i bitar, ringlade lite olivolja över samt kryddade med salt, svartpeppar och parmesan. Detta fick bakas i ytterligare 10-12 minuter i ugnen.

 

Sedan upp med torsken på en tallrik och på med grönsakerna och den härliga saffransbuljongen. Squash ger mycket vätska och torsken sätter sin ton på smaken. Gott och enkelt!

Vill man bjuda på denna rätt blir det gott att strö över räkor och servera med aioli och ett gott bröd.