Så slipper du julstressen inför första advent

Det här inlägget är i samarbete med nedan länkade varumärken.

julpynt advent

Direktlänkar till allt på bilden: 1 // 2 // 3 // 4 // 5 // 6 // 7 // 8 // 9

Första advent infinner sig om lite mindre än fyra veckor. Jag brukar börja pynta någon eller några veckor innan, så jag tänker kolla upp den här veckan att jag har allt klart. Har spanat in julduk, hyacintvas (så fin!), röd bricka med mässing, vaxat papper till julklappar och några andra saker i Ellos julshop. Mina adventsstakar i vardagsrummet liknar de på bilden, fast jag har ju förstås dem i guld/mässing. 😉

Mistel tycker jag är supermysigt och det kanske jag inte hänger upp förrän 1-2 veckor innan jul, men trots detta tappar den alltid bär och blad och ser allmänt eländig ut. Men det finns visst konstgjorda. Problemet är att att jag inte gillar konstgjorda blommor. Å andra sidan – misteln hänger i taket så det kanske inte syns så noga. Tror att Svenskt Tenn eller annat inredningsställe sålde mistel i metall för att par år sedan. Jag skulle slagit till då!

Mina 5 bästa tips för att slippa julpyntsstress inför advent:

  1. Börja i god tid med att fram adventsstakar och ljus. Då hinner du njuta längre av pyntet, och får in mer ljus och myskänsla.
  2. Du behöver inte ta fram allt pynt varje år – välj olika teman från år till år.
  3. Välj vilket eller vilka rum du vill satsa lite mer på. Själv föredrar jag vardagsrum och kök.
  4. Se till att köpa amaryllisar redan nu så de hinner slå ut.
  5. Involvera hela familjen (såvida du inte bor själv förstås).