ANNONS:

Om mens och tamponger

Detta inlägg är i samarbete med Njuthuset.
tamponger

Ärligt talat finns det ingen finess med att ha mens, men det kan bli något litet trevligare med rätt produkter, eller hur? Personligen mixar jag tamponger, trosskydd och bindor beroende på var i menscykeln det är och vilken tidpunkt det är på dygnet.

Jag har testat menskopp en gång men det var det mest obehagliga jag varit med om. Skavde och var inte alls praktiskt på något sätt. Möjligtvis är det miljövänligt men numera finns det också ekologiska tamponger utan onödiga kemikalier. Tamponger kommer ju i direktkontakt med slemhinna så det kan vara något att ta hänsyn till när man väljer tampongmärke. Men det är verkligen inte lätt att hitta tamponger som är behagliga, ekologiska utan kemikalier, som inte luddar och som har bra uppsugningsförmåga.

Jag är ett gammal fan av O.B. tamponger som finns i flera olika storlekar, har bra uppsugningsförmåga och som inte luddar. I början av mensen är Super Plus jättebra och i slutet finns till exempel Normal eller Mini.

På senare tid har jag testat till exempel Natracare som består av 100% ekologisk bomull. Enligt produktbeskrivningen rekommenderas de till kvinnor med vaginal klåda, sveda och återkommande svampinfektioner. Det har nämligen visat sig att sådana besvär kan härledas till en allergisk reaktion mot till exempel plast som finns i “vanliga” tamponger. Eftersom jag gillar att förebygga tänker jag att det kan vara smart att byta till ekologiska tamponger innan besvär uppkommer.

Tamponger från Lingonvecka är en produkt från Renée Voltaire som också har tamponger med 100% ekologisk bomull. De är perfekta för dig med känslig hud då de inte innehåller plast, kemikalier eller parfym som annars kan irritera slemhinnan.

En ny typ av tampong som jag inte testat än, men som låter synnerligen spännande, är Bebby. Fördelen med Bebby är att den anpassar sig efter din kropp och inte har ett snöre som kan skava vid spinning eller synas vid bad. Det ska också vara mindre risk för att du läcker, ochch det kan ju vara extra bra om du har vita byxor. En annan fördel att du kan ha Bebby på plats i hela 8 timmar.

Om du vill beställa hem tamponger eller andra mensskydd har Njuthuset från en rad olika märken; O.B., Gunry, Lingonvecka, Helene Harper, Natracare, Libresse, Bebby och Soft Tampoons.

2 Comments

  1. 4 October 2017 / 15:04

    Viktigt att hitta ett mensskydd som passar just dig och dina behov. Och behoven kan skilja sig åt vid olika perioder.
    Lycka till

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.