Antagningsbesked och studieplaner

Direkt när jag vaknade i morse upptäckte jag antagningsbeskedet! Loggade in och såg att jag nu är antagen både till organisk kemi och examensjobb i Lund. Jihaa! Är på reservplats 2 på kursen dermatokemi vid Göteborgs universitet. Det är jag mycket nöjd med, särskilt med tanke på att allt är sen anmälan.

Givetvis kommer det inte att hålla att läsa allt detta på en termin med inskolning av barn, hämta barn i tid och så vidare, så jag får fördela det till två terminer. Vet inte heller än om jag får CSN eller ej. Här kan du läsa mitt första inlägg angående mina studieplaner om du vill veta bakgrunden. Anledningen till att jag måste läsa organisk kemi igen är att det numera ingår två kurser och för att ta ut ny examen får jag helt enkelt läsa mer organisk kemi.

Jag har kvar mina uråldriga kemiböcker i organisk kemi men inser att det säkert har tillkommit något nytt avsnitt eller så. Men jag måste absolut hitta mina gamla anteckningar. Att skriva bra och sammanfattande anteckningar på föreläsningarna var min specialitet när jag pluggade kemi sist.

Så här ser min plan ut just nu:

HT 2017
Lägga upp plan för försörjning (CSN och/eller jobba)
Ev. påbörja eller i alla fall planera in examensarbete på ett företag
Organisk kemi 15 hp

VT 2018
Dermatokemi 7,5 hp
Avsluta examensarbete 15 hp

När det gäller examensarbete funderar jag på att göra ett med enbart teoretiska arbetsuppgifter. Något inom hudvård eller kosmetika hade varit mycket intressant. Vet inte om det redan är gjort mycket vad gäller ögonfransförlängning men ska kolla upp det, likaså ögonfransserum, något med hudvård eller hårfärg och risker vid graviditet. Egentligen så skulle jag kunna påbörja det ganska snart och jobba med det under längre tid.

Sedan är mitt mål att kombinera kemi och hudvård/kosmetika på något sätt. Om det blir på ett företag eller om det blir online/i bloggform återstår att se. Jag är inte heller främmande för att bygga på med en tvärvetenskaplig magister/master. Finns magisterprogram i entreprenörskap i Lund och distanskurser; magisterprogram i strategisk information och kommunikation, magisterprogram i digital affärsutveckling eller magisterprogram i miljöriskanalys. Toxikologi hade också legat nära till hands men eftersom jag vägrar djurförsök är det uteslutet.

Distanskurser har den fördelen att det är lättare att integrera med familjeliv. Dessutom är jag extremt effektiv när jag jobbar hemifrån – det passar mig utmärkt.

7 Comments

  1. 26 August 2017 / 12:54

    Så kul! Jag är också sugen på att börja plugga men jag vet inte riktigt vilken utbildning. Något med hälsa och så vill jag komplettera min pilatesutbildning.

  2. Maria
    26 August 2017 / 14:50

    Vad spännande! Själv har jag kommit in och planerar att läsa till webredaktör på distans, ett steg att i framtiden kunna arbeta online. Jag har familj och jobbar 90 % ( har innan jag fått barn alltid arbetat 150%) . Har du några tips hur man ska lägga upp det för att få allt att fungera? Tack för fina inlägg!

    • 30 August 2017 / 20:30

      Sistjag pluggade i Lund hade jag inte barn, men jag tänker att jag är mer effektiv nu. Har också alltid, innan jag blev egen, varit anställd 100% och alltid gjort något mer utöver det. Sedan beror det antagligen på hur stora barnen är också. 🙂

  3. 26 August 2017 / 21:41

    Låter intressant. Lycka till!
    Jag funderar på att läsa till HR assistent på distans, ska bara hitta något som passar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.