ANNONS:

Stressig början på midsommarafton

midsommar 2017 e
Barnen väckte oss ganska tidigt igår men vi lyckades somna om. Så när jag vaknade vid halv elva kände jag paniken komma. 😉 På två timmar skulle vi fixa till oss, äta midsommarlunch och montera tårtan. Och städa undan lite och förbereda eftersom vi skulle få en nattgäst.

Det var inte tal om att göra midsommarkransar så jag fick istället snabbt peta in blåklint i tjejens fläta.

Skickade sambon och barnen i förväg medan jag fixade till mig och packade ihop saker vi skulle ta med oss. Hämtade upp min bästa kompis och anlände sedan till brandkårsfesten. Det började regna nästan direkt, men mysigt att hinna vara där. Det är en viktig tradition!

 

midsommar 2017 d
Vidare till min föräldrar för att montera ihop tårtan. Jag vispade grädde med vaniljsocker och skivade jordgubbar som fick ligga mellan tårtbottnarna. Sedan ringlade jag över smält, mörk choklad. Därefter in i kylen så att tårtan fick sätta sig lite och chokladen stelna.

Några klickar grädde och en jordgubbe i varje gräddtopp. Puh, tårtan blev klar i tid.

 

midsommar 2017 c
Och den blev precis sådär vansinnigt god som jag minns den.

 

midsommar 2017 a
Lite snabba outfit-bilder hann jag därefter med. Det blev den vita klänningen från H&M Divided och nya träskor från Piukk. Ett pressutskick jag kommer att berätta mer om i ett annat inlägg.

 

midsommar 2017 b
Så här ser de ut framifrån. Det är ett skånskt träskoföretag med anor från 60-talet som tagits över av en ny generation och de har lanseringserbjudande just nu – rabattkoden LANSERING2017 ger 10% rabatt. Jag har storlek 38 på mig och de är supersköna och ger inga skoskav. Skriver mer i ett kommande inlägg.

Därefter åkte vi vidare till Skurup och umgicks med vänner. Var hemma innan klockan slog tolv, och då somnade vi alla gott. 🙂

Idag blir det lite förberedelser inför morgondagens släktkalas. Är sugen på att göra samma tårta som ovan igen. Blir nog den och en annan sort.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.