ANNONS:

Olika sätt att tjäna pengar på som bloggare

Det här inlägget är reklam i samarbete med Interlaced Influencers.

interlaced influenc
Jag märker att många bloggare inte känner till alla möjligheter som finns för att få intäkter från bloggen direkt eller indirekt. Ja, fortfarande efter 10 års ganska intensivt bloggande i Sverige är det så. Därför vill jag tipsa om marknadsplatsen hos Interlaced Influencers som är smidig att använda för att hitta samarbeten med företag.

När jag började blogga på allvar för 10 år sedan (hade testat att blogga om katter tidigare men blogg-grejen hade inte kommit igång då) fanns det i stort två sätt att tjäna pengar på som bloggare. Eftersom jag redan använde affiliatelänkar på mina sajter var det naturligt för mig att ta in dessa direkt i bloggen. Det var ganska unikt på den tiden, även om det givetvis fanns andra som också gjorde så, t. ex. MiaShopping.

Andra möjligheter att tjäna pengar på var att sälja banners. Att få betalt för sponsrade inlägg fanns inte på bloggkartan – allt sådant var PR. En del företag som var tidigt ute skickade produkter men det var inte så många som fick betalt i pengar.

Idag finns många fler intäktsmöjligheter för bloggare!

Affiliate är jättebra att använda men kräver att du faktiskt också kan sälja. De länkar du lägger upp måste vara oerhört relevanta för dina läsare och det kräver en hel del arbete. Du vet inte heller exakt hur mycket ett inlägg med affiliatelänkar kommer att ge. Kanske ger det inget alls.

Idag finns det fler intäktsmöjligheter för bloggare. Det finns marknadsplatser där du som bloggare kan få betalt för sponsrade inlägg. Du vet vilken arbetsinsats som kommer att krävas då du får tydliga riktlinjer vad gäller antal ord, eventuella bilder och länkar. Och det bästa av allt – du vet exakt vad du kommer att tjäna på det.

Själv använder jag mig främst av affiliatelänkar men också av Interlaced Influencers som har just en sådan marknadsplats där jag kan välja och vraka bland olika uppdrag. Plattformen är lika smidig och snygg som systerbolaget Adrecord som erbjuder affiliateprogram. Faktum är att jag hittills ratat alla andra plattformar för samarbeten – jag väljer Interlaced Influencers eller direktkontakt med företag. Dels är det smidigt att använda marknadsplatsen och dels är de noga med att tydligt informera hur inläggen ska märkas ut för att följa marknadslagen.

Eftersom jag inte bara jobbar själv som influencer, utan också jobbar med influencer marketing, är det viktigt för mig att välja seriösa marknadsplatser. Därför kan varmt rekommendera Interlaced Influencers plattform för samarbeten mellan bloggare och företag.

Det här inlägget är reklam i samarbete med Interlaced Influencers.

3 Comments

  1. 23 May 2017 / 13:36

    Tack för tipset! Signade just upp mig där 🙂 Visste inte att det fanns.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.