Jag blev utslängd från Lilla Kafferosteriet i Malmö

Det här inlägget är i samarbete med nedan länkade varumärken.

gul kappa2
Uppdaterat 10 maj kl. 21:51
Ägaren till Lilla Kafferosteriet i Malmö har meddelat mig att han inte varit inblandad i detta, se kommentarerna. Förmodligen har det varit en anställd. Har därför ändrat där jag tidigare skrivit ägare till anställd.

Den här bilden tog Anna på mig ungefär en halvtimme innan vi blev utslängda från Lilla Kafferosteriet i Malmö. Måste bara berätta för det var helt sjukt. 😉

Anna köpte två kaffe till oss för 98 kr medan jag gick på toa kissnödig som vanligt. Inget billigt kaffe alltså, utan man förväntar sig att kunna dricka upp det vid ett bord i lugn och ro och slippa bli utslängd. Anna hade en liten Mac uppe och jag ett anteckningsblock och en mobil. Vi tänkte sitta där en timme för att gå igenom Influencermässan och annat runt omkring. Vi diskuterar i normal samtalston.

Strax innan vi ska gå kommer helt plötsligt en man som jag först uppfattar som en “fraktgubbe” eftersom han har ett paket med sig och verkar leverera det. Men tydligen var det en anställd som var fruktansvärt irriterad över att vi satt där och drack “hans” kaffe. Jag blev så paff att jag inte kunde förmå mig att säga något under tiden han ältade på att Annas take awaymugg (som hon fått av personalen som visste att vi skulle sitta där!) inte hade rätt moms för att kunna drickas där, att vi inte var ens diskreta (what???), att man inte kunde sitta där med något framme och det ena med det tredje. Jag tror jag sa något i stil med att “du behöver inte säga mer nu – vi går” och packade ihop snabbt.

Det var helt tomt i rummet vi satt i och i de två närliggande rummen, men han ville tydligen att det skulle vara helt folktomt. Tydligen är det så gäster brukar behandlas och därför vill ingen gå dit längre? Jag kan förstå irritationen om folk köper en kaffe och sitter där hela dagen utan köpa något men detta kan jag inte acceptera. Ett helt normalt cafébeteende från min och Annas sida, och vi blir behandlade så här.

Jag kommer definitivt inte att sätta min fot där igen. Om du trots allt går dit – se till att inte använda mobilen eller gud förbanne, skriva något i ett anteckningsblock. 😉