ANNONS:

Hittade glasögon men fick inte beställa ;(

glasogon smartyes3
Efter att jag varit hos polisen och hämtat ut pass åkte jag snabbt till Smarteyes i Trelleborg för att prova glasögon, bland annat de gröna jag bloggat om tidigare. Polisen bjöd på fin kundservice och det gjorde mig inte så mycket att jag inte blev så bra på passfotot. 😉 Det gick dock mindre bra med glasögonen.

Testade dessa två genomskinliga bågar.
glasogon smartyes4
Här är två till. Möjligtvis är det samma båge.

 

glasogon smartyes
Testade glittriga (!) och de gröna. Kände direkt att de gröna hade potential. Jag tänkte impulsköpa glasögonen och ställde mig i en seg kö. Blev mer och mer sen.

glasogon smartyes2
Men jag vill ju ha dem! När jag väl kommer fram till kassan säger jag att jag vill beställa dem och att de redan har mina uppgifter. Tänkte att det skulle gå smidigt. Men icke!

Hen vägrade ta emot min beställning eftersom mitt recept var 2 år gammalt. Eftersom jag har prisma och skit är det ett långsamt maskineri för mig att få nytt recept. Jag vet dessutom att nuvarande prisma med mera fungerar annars ser jag dubbelt. Varför kan jag inte bara få beställa? Är det så här i alla butiker tror ni, eller ska jag försöka i någon annan butik. Gör alla optiker så här? Så trist när man väl hittar bågar. 🙁

3 Comments

 1. Caroline
  26 April 2017 / 22:19

  Vilken dålig service!!!
  Kan man inte endast köpa bågarna el beställa dom på nätet?
  Sen gå till din favorit optiker.
  Dom var otroligt fina på dig, hoppas att du får tag i dom.

 2. Cajsa
  27 April 2017 / 07:35

  Tyvärr enligt lag från socialstyrelsen så är ett glasögonrecept bara giltigt i 1 år. Så i detta fall så skulle jag inte påstå att det handlar om dålig service, optikbutiker är som inte som annan detaljhandel. (vilket i många fall försvårar för optiker eftersom de måste följa andra lagar än onlinebutiker eller annan detaljhandelsbutik.)
  Snygga bågar de gröna 🙂 Tycker absolut du ska ha dem.

  • Caroline
   27 April 2017 / 21:58

   Ett års gränsen förstår jag, men att hon inte fick köpa bågarna..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.