Vårfika, vårstädning & vårenergi

varblommor
Efter att barnens skrivbordsstolar skruvats ihop och under tiden chokladbollarna stelnade till i kylen, gick vi ut i vårsolen. Finfina vårblommor hade kommit upp.

Jag snabbröjde uterummet, tog ut utemöblerna och planterade penséer och ofrivilliga sticklingar av pelargonier. Med ofrivilliga menar jag att jag satt kvistar av pelargonior i vatten, men jag hade ingen tanke på att jag skulle ha kvar dem så länge att de fick rötter. Men de ville något mer. 🙂
utefika
Första riktiga utefikan för i vår. Jag satt i t-shirt och solen värmde. Jag tror jag klarade mig från att bli bränd.

 

persilja
Persiljan växer också på för fullt.

Väl inne hade jag fått så mycket vårenergi, trots ett morgonpiggt barn som väckte mig alltför tidigt, så jag passade på att smörja in väskorna och två par skor med rengöring, skyddande kräm och spray, rensade ut en kasse med skönhetsprodukter från badrummet och skrubbade rent där. Sedan gick jag igenom barnens accessoarer i hallen och upptäckte att de har ganska många vårmössor. Och slutligen dammades köket och vardagsrummet, och alla blommor fick en skvätt vatten.

Och nu ska jag slappa resten av kvällen i soffan som fått två härliga lammfällar på sig. Jag blir trött bara av att läsa allt jag hunnit med idag, förutom matlagning och annat som hör livet till. Men det gäller ju att passa på när man är sugen på att röja, eller hur? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.