Ungefär en gång per vecka äter vi någon kalkonrätt. Idag testade jag tunnskivad kalkonfilé från Ingelstad Kalkon och fick inspiration från Nigella som jag såg göra kycklingschnitzlar igår på TV. Gjorde om det så att receptet passade mig. Hann inte ta någon fin bild på slutresultatet eftersom jag var hungrig. Men det blev jättegott så jag delar med mig av receptet ändå. 🙂 Bilden är på resterna.
Du behöver:
tunnskivad kalkonfilé
2 äggulor
dijonsenap, några msk
salt
svartpeppar
timjan
Jag blandar ihop smeten ovan och smetar på 1 dessertsked på varje sida. Blir mindre kladd än om alla skivor ska doppas. Därefter på med panering bestående av:
2/3 mandelmjöl
1/3 riven parmesan
salt
Stek i stekpanna med smör ett par minuter på varje sida eller in i ugnen och baka i 225°C. Lägg då lite smör över och under varje filé. Klart!
Jag serverade med mycket kokt broccoli, stekta skogschampinjoner och creme fraiche smaksatt med rödlök och timjan (färdig produkt). Lycka till och mums!!