ANNONS:

Äpplekaka som kan ätas varje dag som mellanmål

applepaj2

applepaj22
Förra helgen gjorde jag Pauluns äpplekaka. Funderar på att göra det idag igen. Den är nyttig som ett mellanmål men mer spännande till kaffet än ett kokt ägg.

Här är repris på receptet:

Äpplekaka, 2 portioner

Två äpplen tärnas och lägges i portionspajformar. Pudra över kanel. Jag gillar att ta mycket. Blanda 1 msk kokosolja, 0,5 dl havregryn, 1 msk honung, 0,5 dl hackade mandlar (egentligen hasselnötter men jag har bytt till mandlar som är ännu nyttigare). Lägg på degen och baka i ugnen i 175°C i ca 15 min.

Servera med kesella som smaksatts med vaniljpulver och en aning honung.

Ja, jag vet att jag bloggat om detta mellanmål tidigare men jag tycker det är så bra! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.