ANNONS:

Kérastase Smart hårborste är ansluten till en app

kerastase-smart-harborste
I augusti lanseras Kérastase Smart hårborste tillsammans med Withings. Hårborsten är ansluten till en app som känner av hur ditt hår mår när du borstar det.

Withings arbetar med connected health och hårborsten innehåller avancerade sensorer och en stilren produktdesign. Kérastase har tagit fram algoritmen som känner av hur ditt hår mår.

Så här beskriver pressmeddelandet sensorerna:

  • Mikrofon som lyssnar på ljudet vid borstandet av håret för att kunna identifiera mönster som ger inblick i hanterbarhet, frissighet, torrhet, skadat hår och kluvna toppar.
  • 3-axel lastceller som mäter den kraft som appliceras på håret och hårbotten när det borstas.
  • Accelerometer och ett gyroskop som bidrar till att ytterligare kunna analysera bortmönster och även räkna borst-drag, som ger feedback med signaler om ditt hårborstande är för kraftigt.
  • Konduktiva sensorer för att kunna avgöra om borsten används på ett torrt eller blött hår i syfte att åstadkomma en noggrannare hårmätning.

Appen tar därefter hänsyn till klimatförhållanden som luftfuktighet, temperatur, UV och vind.

– Genom att kunna spåra hur en person borstar sitt hår och med faktorer från det dagliga livet ger Smart Brush appen en värdefull information, inkluderat hårets kvalitetsresultat, uppgifter om effekterna av ens hårborstvanor, personliga tips och Kérastase produktrekommendationer.

Priset kommer att ligga på cirka $ 200.

Jag tycker det är superkul med den här typen av uppkopplade saker och ser fram emot att få hela hemmet uppkopplat. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.