ANNONS:

Cellifique – ny filler av kollagen som inte ger svullnad

ny-filler-kollagen-cellifique
Fick ett spännande pressmeddelande igår om den nya fillern Cellifique som är baserad på kollagen. Traditionell filler består av hyaluronsyra som drar åt sig vatten och på så sätt uppträder en svullnad främst de första dagarna. Men eftersom Cellifique är gjord av kollagen som inte drar till sig vatten ska inte det hända. Mycket spännande!

Cellifique är utvecklat av ett amerikanskt bolag, Eternogen Aesthetics, och den nya produkten lanseras våren 2017 efter att de kliniska studierna nu är genomförda hos bl. a. Akademikliniken.

En annan skillnad är att Cellifique injiceras som en vätska som efter några minuter blir till gel i huden. Detta ska medföra att fillern smälter in i huden och inte känns som en vanlig filler av hyaluronsyra kan göra.

Cellifique fungerar bra mot ögonrynkor, fina linjer och läppar och är ett bra komplement till hyaluronsyra. Den håller ungefär 9-18 månader beroende på individens förutsättningar, säger Anna Tenstam som är VD och styrelsordförande på Eternogen Aesthetics.

Anna är också ägare av Estelle Medical, en franchise kedja, vilket innebär att Cellifique kommer att finnas på dessa behandlingskliniker.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.