ANNONS:

Risigt hår av Olaplex? Du är inte ensam!

olaplex-behandling-no3
Förra året gjorde jag en Olaplex-behandling hos frisör och trots att det efter första tvätten hemma blev katastrof fortsatte jag med hemmabehandling eftersom det skulle hjälpa enligt frisörer och agentur här i Sverige. Men mitt hår blev risigt och frissigt av Olaplexbehandlingarna och inget hjälpte. Det vara bara att vänta ut. Efter några månader hade lite nytt hår växt ut och effekten avtagit, men det tog lång tid innan mitt hår kändes som vanligt igen. Jag la ut inlägg om mitt problem här och här samt klagade på återförsäljaren i Sverige som inte alls tog detta på allvar. De menade att det inte var fel på produkten Olaplex utan försökte skylla på att jag inte gjort si eller så.

Vissa hårtyper (kanske tunna och känsliga sorter?) passar inte alls för Olaplex och förstör faktiskt håret.

Under detta år som gått har jag fått många mail och en del kommentarer som bekräftar det jag hela tiden har försökt få fram; vissa hårtyper (kanske tunna och känsliga sorter?) passar inte alls för Olaplex och förstör faktiskt håret. Det som är väldigt tråkigt är att många frisörer litat blint på Olaplex-agenturen och typ himlar med ögonen när jag tar upp detta. Verkligen inte OK! Det är därför jag tar upp ämnet igen. Som frisör kan du inte blint lita på agenturen som säljer produkten – du måste själv få erfarenhet av produkten.

Känner du till någon frisör som har insett att Olaplex inte är bästa hårkuren för precis alla hår? Nog måste det väl finnas någon frisör med min och mina medsystrars hårtyp som också blivit missnöjd med Olaplex?

10 Comments

 1. Annicka
  21 October 2016 / 15:01

  Aha! Där har jag svaret varför mitt hår har blivit frissigt!!
  Jag gjorde Olaplex, toppen i början, men nu ser det ut som en risbuske. Skaffade extensions, mago, superbra i vanliga fall. Men denna gången så är det för stor skillnad mellan mitt hår och extensions.
  Tack för du tog upp det Käthe

 2. AA
  26 June 2017 / 00:21

  Skulle nog vilja säga att alla jag pratat med som provat Olaplex har samma erfarenhet som dig, inklusive mig själv. Alla dessa personer har olika hårtyp och har gjort behandlingen hos olika frisörer. Tror inte på den produkten för 5 öre och slår vad om att den kommer vara helt borta från marknaden inom några år.

 3. Pernilla Lodin
  5 April 2019 / 06:00

  Har ljust, tjockt hår med tunna hårstrån – och exakt samma erfarenhet! Använde olaplex och fick plötsligt jättefrissigt, risigt, förstört hår. Bytte till ett ett billigt eko-shampo och balsam utan sikikoner och håret blev ganska snabbt bättre igen.

 4. Pernilla
  5 April 2019 / 06:01

  Har ljust, tjockt hår med tunna hårstrån – och exakt samma erfarenhet! Använde olaplex och fick plötsligt jättefrissigt, risigt, förstört hår. Bytte till ett ett billigt eko-shampo och balsam utan sikikoner och håret blev ganska snabbt bättre igen.

  • 8 April 2019 / 08:49

   Himla tråkigt att de inte går ut med att den typen av produkt inte passar alla typer av hår.

 5. katarina åslin
  8 February 2020 / 23:13

  sitter också m risigt hår och känner att betala för att bli totalt förstörd i håret är inte ok,jag ska skicka bild till frissan så hon får se…

 6. Malin
  2 January 2021 / 02:19

  Samma här! Betalade så mycket för att bli fin i håret men det enda som var annorlunda från tidigare gånger var att jag gjorde olaplex. Mitt går är helt förstört! Jag har tjockt lockigt här, som nu inte är lockigt utan tovigt och omöjligt att reda ut. Tappade såååå mycket hår!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.